Гръцките фермери обещаха храна и вода за блокирани в Гърция български шофьори

2134
Гръцките фермери обещаха храна и вода за блокирани в Гърция български шофьори
Снимка: БГНЕС

Обещание да осигуряват вода и храна за български шофьори, останали на гръцка територия при блокада на границата, поеха гръцките фермери след среща с българския транспортен министър Ивайло Московски.

Ангажиментът е протестиращите гръцки фермери да допуснат храна и вода за нашите превозвачи, както и да въведат режим с точен график за пропускане на българските камиони, за да не се стигне до напрежение от двете страни. При срещата си с протестиращите Московски допълни, че уважава правото им да изразяват свободно своето мнение и да защитават исканията си, но това в никакъв случай не трябва да води до страдание на други хора, както и до загуби за бизнеса в България.

Борисов е разговарял с Ципрас, настоявайки за прекратяване на граничната блокада

Българският премиер Бойко Борисов започна срещата си с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в Лондон с категоричното си настоява...

Протестиращите гръцки фермери благодариха на министър Ивайло Московски, че е единственият представител на българските власти, който им е оказал внимание и поеха ангажимент за пропускането на пратки с вода и храна, както и навременно информиране за затваряне на границата.

Московски се срещна и със заместник-префекта за Област Серес, Йанис Моисядис. С него беше договорен обмен на информация за графика на блокирането и пускането на движението през границата, така че българските превозвачи да могат да планират пътуванията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com