Гръцка блокада при Кулата, Илинден и Маказа до 12 часа утре

3525
Гръцка блокада при Кулата, Илинден и Маказа до 12 часа утре
Снимка: БГНЕС

Гранично-пропускателните пунктове Кулата - Промахон и Илинден - Ексохи са затворени. Не се пропускат товарни автомобили, съобщи "Гранична полиция".

Леки коли и автобуси преминаваха през пунктовете сутринта. От 12 ч. Илинден - Ексохи и ГКПП Маказа бяха затворени за всички превозни средства. Очаква се блокадата да продължи до 12 часа на 7 февруари.

През граничните пунктове Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът засега е нормален, предаде OFFNews.

Московски: Блокирана е не просто границата между България и Гърция, блокиран е транс-европейски коридор

Не е блокиранa просто границата между България и Гърция, блокиран е транс-европейски коридор, за което сезирахме ЕК и Кабинета на комис...

Километър за 10 часа - това е скоростта, с която се придвижват товарните автомобили, чакащи на опашката, проточила се на автомагистрала "Струма" пред границата с Гърция.

Присъствах на разговора между министър Московски и зам.-областният управител, който представляваше гръцката страна, а също така и представителите на местните фермери, които стачкуваха и блокираха границата. Това каза Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич.

„От тяхна страна получихме информацията, че решенията не се взимат индивидуално за блокирането на всеки един граничен пункт, а има централен стачен комитет с чиито условия те се съобразяват. От наша страна това, което постави министър Ивайло Московски като изискване, бе поне да ни предоставят повече информация за това кога ще бъдат блокираните пунктовете, за да може да предупреждаваме шофьорите. По този начин искаме поне да имаме по-регулиран трафик от страна на българската държава“, каза още общинският кмет, цитиран от Фокус.

Димитър Бръчков допълни, че на срещата е било поискано не само да се изпраща информация кога ще бъде блокиран пункт, а наистина да се спазва времето и интервалите, в които ще се пропускат колите и в които ще има блокада, за да могат шофьорите да преценяват кога да тръгнат. По този начин ще се облекчи и помощната функция на общините Петрич и Сандански, които ще знаят кога да организират доставките на хранителни продукти и вода, а и самите държавни служби ще да знаят кога трябва да бъдат в готовност, категоричен бе Бръчков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com