Гроздан Караджов: ВСС трябва да се разпадне на две части

14851
Гроздан Караджов: ВСС трябва да се разпадне на две части
Снимка: БГНЕС

 

За Реформаторския блок най-важна е съдебната реформа. Трябва да има прекрояване на съдебната система из основи. Изборът на висши магистрати да става само след детайлно проучване на имуществото им и това от кого са зависими. Това заяви депутатът от Реформаторския блок и член на Гражданския съвет Гроздан Караджов в студиото на "Факторът Кошлуков" по TV7.

Според него в момента се контролира от обръчите на Ахмед Доган. От дясното обединение искат това да се промени. ВСС трябва да се разпадне на две части – Съдебен и Прокурорски съвет, допълни Караджов.

Марката "Реформарматорски блок" била запазена превантивно

Търговската марка "Реформаторски блок" била запазена от кандидата за депутат Настимир Анананиев превантивно. Това призна самият той в е...

Вторият приоритет е административна реформа – държавната администрация е неработещо и неефективно блато, просто един кошмар, който спъва бизнеса, заяви Караджов. Третото най-важно за Реформаторите е борба с корупцията, тъй като не може България да е на първо място в ЕС по корупция.

Най-лошото, което може да се случи в момента, е да не се излъчи правителство, категоричен е Караджов.

България вече харчи на червено. Бюджетът за тази година е изхарчен и трябва да се види откъде може да се вземат пари, допълни депутатът от Реформаторския блок.

Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която преговаряме, тогава ще тръгнем към тягата, която ще тегли и ще се разберем за личностите, които могат да изпълняват тези реформи. Това заяви още Караджов. По думите му трима или най-много петима души ще отидат на преговорите с ГЕРБ в сряда (15 октомври)

Кандидат-депутат от Реформаторския блок внася жалба срещу надзора върху КТБ

На 30 септември изтича срокът за обжалване на решението на БНБ от 16-ти септември тази година, с което се удължава специалният надзор н...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com