Греков ще разпореди проверка за трансмазнините и хормоните в пилешкото

12823
Греков ще разпореди проверка за трансмазнините и хормоните в пилешкото
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието проф. Димитър Греков ще разпореди пълна проверка още днес за това, което притеснява българската общественост по отношение, на трансмазнините и хормоните в пилешкото месо.

Министър Греков е в Пловдив за откриването на изложбата „Агра” 2014.

Няма хормони и анаболи в пилешкото месо, категорични са от БАБХ

Хормони или препарати с хормонално и анаболно действие в пилешкото месо няма, заяви категорично в студиото на "Денят започва" д-р Тод...

До края на седмицата, министерството ще излезе с конкретни данни, след като приключи проверката. Проверката ще обхване всички птицеферми на територията на страната, и всички звена от производството до търговската мрежа.

По думите на проф. Димитър Греков, досега не е засичана подобна практика на българските фермери у нас.

„Важно е да бъде открито откъде е тръгнал проблемът”, каза министърът на земеделието. Проф. Димитър Греков е почти е убеден, че е не е от български производител. „Това вероятно се прави с цел бърз растеж, без да е преценена зависимостта между растежа и вредата, която се нанася”, уточни Греков.

„Може да се стигне и до закриване на ферми, ако бъдат установени такива нарушения. Пилетата ще бъдат унищожени, за производителите ще има парични глоби”, каза министърът.

Конфискуваха пилешки продукти в Пловдив

Пилешки продукти бяха конфискувани в Пловдив, съобщи Агенция Фокус. Конфискувани са 47 кг пилешки продукти, предлагани на улицата в ро...

Земеделският министър откри Международната изложба „Агра” 2014, считана за едно от най-големите икономически събития на Югоизточна Европа в момента. На него за показани около 70 новости от европейски мащаб, което говори, че конкуренцията в бранша е голяма. В приветствието си към производители и изложители, Димитър Греков изтъкна, че за новия програмен период за земеделието за отредени 15 млн. евро европейски средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com