Г. Костов: Няма задържани, съпричастни към терористична дейност у нас

3480
Г. Костов: Няма задържани, съпричастни към терористична дейност у нас
Снимка: БГНЕС

До момента са задържани 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци, като нямаме установена съпричастност на някои от задържаните към терористична дейност. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, по повод на провелата се полицейска акция на територията на цялата страна, в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

Гл. комисар Костов поясни, че операцията е стартирала от обедните часове на 14 ноември и била в отговор на свикания оперативен щаб под ръководството на премиера.

Георги Костов: Реализираната операция е най-доброто доказателство, че охраната на границата е на много високо ниво

Гранични полицаи от РДГП - Елхово разкриха контрабандна схема през турско-българската граница. Задържани са петима български и четирима...

„В рамките на операцията са проверени над 7 000 лица и над 3 000 МПС-та. В рамките на операцията са образувани 9 досъдебни производства свързани с престъпления с окраска „каналджийска дейност” и са задържани 11 български граждани, за които има данни, че извършват подобен род престъпна дейност”, посочи гл. комисар Костов. По думите му, противодействието на каналджийската дейност е непрекъснат приоритет на МВР, но в отговор на атентатите в Париж са предприети комплекс от мерки, свързани с повишаване на сигурността.

„Както неведнъж съм заявявал, при задържане на незаконно проникнали в страната чужди граждани, обикновено всички твърдят, че са от зони на действителен военен конфликт – Сирия или Ирак. Последствие обаче се оказва, че голяма част от тях твърдят неистини по време на задържането и обикновено са граждани на Афганистан и Пакистан”, обясни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com