Французинът, арестуван у нас, контактувал с Шериф Куаши

11500
Французинът, арестуван у нас, контактувал с Шериф Куаши
Снимка: Хасковска Марица

Задържаният в България за тероризъм французин е имал няколко контакта с единия от братята Куаши, за които се твърди, че са автори на кървавите нападения в Париж. Това потвърдиха пред Нова телевизия от прокуратурата в Хасково.

29-годишнят Фриц Жоашен беше задържан заради оплакване от съпругата му, че е отвлякъл 3-годишния си син. Той е пътувал с приятелката си и детето и са заловени в автобус на Капитан Андреево.

Разследват известен комик във Франция

Френската прокуратура започне разследване на пост във Фейсбук на комика Дийодоне М`бала М`бала. Дийодоне взе участие в масовите демон...

Междувременно докато съдът вчера гледаше искането на френските власти за екстрадиране, е получена нова заповед за арест. Този път тя е за тероризъм.

„В нея вече се споменава конкретно за участие на лицето в организирана престъпна група с цел терористични действия, както и за съпричастност по-скоро и по-точно казано за няколко контакта на Жоашен с Шериф Куаши”, обясни наблюдаващият прокурор Дарина Славова.

Контактите са установени преди заминаването на Фриц Жоашен от Франция в последните дни на декември. Според първата европейска заповед за арест на Фриц Жоашен, той е опасен за детето си, тъй като проповядва радикален ислям. Твърденията са на съпругата му.

„Тя казва, че преди 15 години той е приел исляма и в последните години се е радикализирал във връзка със събитията в Близкия Изток”, заяви наблюдаващият прокурор.

В България задържаха французин, вероятно съратник на братята Куаши

Френски гражданин с хаитянски произход, за когото има съмнения за участие в радикални ислямски групировки, е задържан в началото на яну...

Дали 29-годишният французин ще бъде екстрадиран от България, ще стане ясно най-рано в петък, а доколко е бил съпричастен към случилото се в Париж, ще разследват властите там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com