ФЖМК отново се превърна в гореща точка

19666
ФЖМК отново се превърна в гореща точка
Снимка: Фейсбук e-vestnik

Полицията прави специално кордони около Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), за да не допусне студенти да се включват в протестите срещу правителството и Народното събрание. Това твърди Александър Попов, студентът, чието окървавено лице обиколи световния видеообмен на 12 ноември.

Вчера, по време на проведените протести в столицата, Попов е бил задържан от полицията, предаде bTV. Той разказва, че е опитал да се присъедини към протеста, като му се е наложило да излиза от друг вход, а не централния и тогава полицията го е арестувала.

Протестиращите "окупираха" центъра на София

Движението в центъра на София отново е блокирано заради протеста, съобщава Фокус. Шествието бе предвождано от три камуфлажни танка, на...

„Помолиха ме да се махна и да се върна вътре, попитах защо, при условие на академична автономност. Не съм обиждал никого, присъствието ми беше възприето като провокация”, обясни студентът, който беше ударен в лицето по време на протеста на 12 ноември.

„Първоначално ми извиха ръката, за да ме вкарат обратно в университета. След това бях предаден на служител на реда в черна униформа. Бях отведен в един бус на около 30 метра, през цялото време ме снимаха, имаше реплики от сорта на „Защо се самонараняваш?”разказа още Александър Попов.

Той сподели, че е имало и грубо отношение към него във въпросния бус. „Бях леко притеснен и си вдигнах ръцете. Тогава един полицай ми каза „Така, така, вдигнати ги дръж” и ме настъпваше по краката. Имаше упреци, че съм се самонаранявал, че медиите са ме изкарали герой”, обясни Александър Попов.

Попов беше централно действащо лице в т.нар. „опорни точки”, разпратени до депутатите от левицата и базирани на комюнике от МВР, с указания към политиците да твърдят пред медиите, че студентът „не е много добре с главата”.

Окупацията не е свалена, режимът е либерализиран

Окупацията не е свалена, просто режимът е либерализиран, заяви Борис Рангелов от „Ранобудните студенти". Той споделя, че има студ...

Досега полицията така и не обясни защо навлиза на територията на ФЖМК. Единственото официално изявление е, че факултетът се намира в зоната за сигурност на парламента. По закон обаче тя не може да е повече от 20 метра, а в момента се простира на около 200 метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com