Фандъкова: Успяхме да осигурим пари за ремонт на парка на НДК

17148
Фандъкова: Успяхме да осигурим пари за ремонт на парка на НДК
Снимка: БГНЕС

След като възстановихме и изградихме пешеходната зона на бул. „Витоша“ виждаме голямата разлика между пешеходната зона на булеварда и парка на НДК. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при инспекцията на ремонтните дейности на парка пред НДК, предаде „Фокус“.

„Този парк е над 160 дка. и е построен преди близо 45 години и от тогава е имало само частични ремонти. Сега всеки софиянец, както и гостите на София, виждат състоянието на парка. Той е от малкото проекти, в които финансирането на СО е много по-голямо от финансирането по Оперативната програма“, заяви Фандъкова. Тя обясни, че това се дължи на факта, че независимо, че София е най-големият град, столицата е имала ограничения при кандидатстването по ОП „Регионално развитие“ в предишния период. „Въпреки това, ние сме доволни, че близо 5 млн. лева са безвъзмездни, останалите успяхме да осигурим от бюджета, така че целият парк да се ремонтира. Става дума за ремонт и възстановяване“, подчерта Фандъкова.

НДК с ново ръководство

С решение от днес на министъра на културата Вежди Рашидов Националният дворец на културата има нов Съвет на директорите. Досегашните чл...

„Останалите елементи са осветлението не само в парка, но и осветлението по околните булеварди, което означава цялостен интегриран проект. Очаквам до края на годината първият етап да бъде приключен. Заложили сме около 4 млн. от бюджета за следващата година, така че ремонтът да се завърши цялостно“, добави още кметът на София.

Относно паметника пред НДК, Фандъкова каза, че е имало сериозни дискусии по този въпрос. „В момента, в Общинския съвет предстои да бъде внесен доклад за това какво ще се случва. Общинският съвет ще реши какво ще се случи с паметника. Лично моето мнение е, че паметник няма, има само останки от паметник. На два пъти Столична община финансира демонтажа на опасни елементи от паметника“, каза Фандъкова и посочи, че за нея е важно този проблем да бъде решен до края на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com