Фандъкова: Проблемът с детските градини е решен в 8 столични раойона

3888
Фандъкова: Проблемът с детските градини е решен в 8 столични раойона
Снимка: БГНЕС

Вече в 8 столични района е преодолян недостигът за градински групи. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, по време на официалното откриване на нова пристройка към ОДЗ 171 "Свобода", предаде „Фокус”.

"Освен в по-крайните райони, въпросът вече е решен в районите "Надежда", "Илинден", "Изгрев" и още няколко района", посочи Фандъкова.

В детските градини и училищата - без хидрогенирани растителни мазнини

Без хидрогенирани растителни мазнини и без етикети, на които няма указание каква е преработката на храната - това ще са новите изискван...

"В много от районите недостигът на места е чувствително преодолян и остават проблеми на първо място в район "Красно село", въпреки че там сме построили най-много детски градини. Възложила съм да видим каква е причината - дали е само новото строителство или има и друга причина. Недостиг има и в големите райони на столицата - "Младост", "Люлин" и "Триадица", заяви тя.

"В останалите райони вече се виждат резултатите от нашата работа и продължаваме. До края на тази година остава да открием още 2 детски градини в "Овча купел" - за 8 групи и в "Кремиковци" - за 5 групи", уточни тя.

Фандъкова обърна внимание на това в кои квартали се инвестира, въпреки твърденията, че крайните райони са пренебрегвани. "Почти всички нови детски градини са в крайни райони на столицата", каза кметът и добави, че в момента се подготвя и проектобюджетът за следващата година, така че да продължи тази програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com