Фандъкова: Главният архитект на район "Младост" е освободен от длъжност

2941
Фандъкова: Главният архитект на район "Младост" е освободен от длъжност
Снимка: БГНЕС

Главният архитект на район "Младост" е освободен от длъжност. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, във връзка с питане от общинския съветник Карлос Контрерана за неспазване на правилата за застрояване в квартал "Младост 1", по време на редовното заседание на СОС.

"На база тези сигнали съм възложила пълна проверка за строителните процедури и книжа. Веднага след като проверката от страна на строителния контрол на Столична община приключи, ще Ви информирам за резултатите от нея", заяви кметът.

15 кандидати се борят за главен архитект на София

15 архитекти искат да наследят Петър Диков в София. В 19,30 ч. в сряда изтече крайният срок за подаване на документи в конкурса за гл...

"Междувременно поисках и получих информацията от страна на районната администрацията в "Младост". Става дума за това, че самата районна администрация е извършвала проверки по сигналите на гражданите и служебни проверки, както и последващи проверки са извършвани на място от страна на ДНСК. По информация на районната администрация в проверките на ДНСК няма данни за установени нарушения в хода на строителството", уточни тя.

"В същото време това, което за мен беше изключително смущаващо, бяха именно твърденията за конфликт на интереси от страна на главния архитект на района. Поисках информацията от районния кмет и незабавно кметът на район "Младост" е сезирала комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и е поискала оставката на главния архитект и това вече е факт. Това, което установи кметът на района е, че действително посочените факти са изключително смущаващи и затова съвсем основателно главният архитект на "Младост" вече не е такъв", категорична беше Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com