Етичната комисия на ВСС не откри проблем при Веселина Тенева

15180
Етичната комисия на ВСС не откри проблем при Веселина Тенева
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, няма и данни за възможно нарушение. Това е решението на Комисията „Професионална етика и превенция на корупцията” (КПЕПК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Днес Комисията изслуша съдия Веселина Тенева, която е номинирана за Главен инспектор в Инспектората към ВСС и всъщност е единствен кандидат. Етичната комисия се запозна с представени от Тенева писмени доказателства (документи) за сделки с 4 недвижими имота.

Веселина Тенева: Отговорих на всички въпроси на Етичната комисия на ВСС

Около един час продължи изслушването на Веселина Тенева от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС. Тенева беше изсл...

КПЕПК прецени, че се касае за строго лични имуществени отношения и не са налице данни за нарушение от страна на съдия Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Съдия Тенева ежегодно е подавала изискуемите декларации пред Сметната палата.

Комисията се сезира след медийни публикации, че между 2004 и 2008 години съдия Тенева е получила четири дарения от възрастната си майка Марийка - два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец. Разследване на "Биволъ" показа, че даренията са направени в периода 2004 - 2005 година, след като майката е купила въпросните апартаменти в София от дъщеря си. Възрастната госпожа купила и апартамент в центъра Бургас през 2007 година само за 17 000 лева, който също дарила на дъщеря си. Същата година тя придобила и терен във вилната зона Росенец, също дарен на съдия Тенева.

Днес "Биволъ" публикува и друго свое разследване, което сочи, че съпругът на Тенева - Георги Георгиев, се е възползвал от изгодна заменка на имоти в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...