Експерт: Ако така я караме, през 2134 година ще изчезне и последният българин

36251
Експерт: Ако така я караме, през 2134 година ще изчезне и последният българин
Снимка: БГНЕС

По закон не се изисква данните за преброяването от 2011 година да са достоверни. Ясно е, че то беше направено, за да обслужи определени политически партии.

Заместниците на Инджова отвърнаха: Докладът за невярното преброяване не е професионален

Неразборията в Националния статистически институт достига до нови висоти, след като заместниците на шефа на института Ренета Инджова Се...

България е на първо място в света по изчезване на населението – намаляваме с по осем души на час, твърди проф. Иванов. Само от 2009 година до 2013 година страната ни се изкачи до осмо място по смъртност в света от 220 души – при Чад и Сирия, където воюват.

Припомням, че според проучването на НСИ от 2011 година циганският етнос намалява с 11% за десет години, продължи Иванов. Това е абсурдно, защото има статистика пак на НСИ, че жените от този етнос до 65 години имат средно по четири деца.

През 2134 последният българин на света ще си отиде, ако продължаваме с такова темпове, категоричен е проф. Иванов. Правителствата досега се правят на умрели мисирки и нищо не правят по въпроса – демографската катастрофа не ги интересува, смята той.

Според проф. Иванов една от причините за тази демографска катастрофа е комунизмът. Статистика на ООН сочи, че 19 от 20 държави, чието население изчезва, са бивши соц. страни. Това е показателно, категоричен е експертът.

Ренета Инджова: Грешката в преброяването е с около 200 хил. души

Около 200 хил. души „са изсипани” в преброяване на НСИ от 2011 година. Това каза сегашният шеф на Националния статистически...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com