Един от братята, пребили Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

14176
Един от братята, пребили Тодор: Не съжалявам, той ни нападна
Снимка: Нова телевизия

Врачанският окръжен съд продължава да гледа мерките за неотклонения на братята Десислав и Иван Дамянови, обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов.

Очаква се в 18 часа тази вечер Врачанският окръжен съд да обяви решението си дали оставя в ареста за постоянно или не двамата братя.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна", обяви по-рано днес единият брат, цитиран от Нова телевизия.

Защитата на двамата братя поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка. Според адвокатите на двамата братя събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

В своя защита Десислав каза, че, когато момчето е припаднало на земята, той лично се е опитал да му окаже помощ. Според другият брат Иван, 18-годишния Тодор ги е атакувал първи, имало е и намеса на втори човек.

"Искам да допълня, че момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест”, каза Десислав.

"Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на нова страна, вторият човек прикри бокса", допълни Иван.

Братята Дамянови са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди - престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, предаде БГНЕС.

Все още се очакват резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще трябва да определи причините за смъртта на 18-годишния ученик. Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя. В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те помагат на местните обвинители при разследването. На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Прокуратурата поиска постоянен арест за убийците на 18-годишния Тодор

Окръжна прокуратура - Враца е внесла искане за постоянен арест на двамата братя Иван и Десислав Дамянови, причинили смъртта на 18-годиш...

Тази вечер пред Градския Съд в Русе се организира протест под надслов "България е Враца". Той ще започне в 18 часа пред Съдебната палата в крайдунавския град, а хората ще настояват за справедливи присъди за виновниците за смъртта на Тодор. Призивът в социалните мрежи гласи: „Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция!”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com