Движението по Е-79 възстановено след свлачището при Мурсалево

14027
Движението по Е-79 възстановено след свлачището при Мурсалево
Снимка: БГНЕС

Към 19 ч десният скат в посока Дупница с височина 30-40 м се свлече и изхвърли ТИР от пътя, който падна на жп линията. Тя се намира на около 8 м под нивото на Е-79. Почти веднага двамата шофьори поляци на тира с краковска регистрация успяват да излязат и са транспортирани до МБАЛ Благоевград. Към 21:45 ч те са настатнени в отделението по хирургия само с комоцио. Двамата са с дребни наранявания по лицето и ръцете и са боси.

Властите се стичат в Мурсалево, километрично задръстване заради инцидента

Министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров пътуват към мястото на инцидента при Мурсалево, съобщиха от пресцентъра н...

Около 21 ч движещите се в посока София товарни автомобили бяха спирани при местността Антените, на 5 км след Благоевград. Пътят по това време бе затворен, за да могат следователите да направят оглед на местопроизшествието. Към 21:30 ч те огледаха следите по пътя от катастрофиралия ТИР, след което слязоха да огледат влака, чийто първи вагон е изгорял почти напълно, а тирът напълно.

Към 21:20 ч започна разчистването на дясната лента в посока Дупница, която бе засипана с около 100 куб.м пръст и камъни. Трите фадроми разчистиха пътя към 21:50 и движението трябва да бъде възстановено и в двете ленти. Опашката откъм Благоеврад е дълга 1,5 км от предимно леки автомобили. Част от движението бе отбито по обиколния път Кочериново - Смочево и при пътен възел Бобошено то се влива в Е-79.

Опашката от спрените тирове на Антените е около 1,5 км, почти до Благоевград. В момента тя започна да се раздвижва, което означава, че пътят е разчистен.

На място пристигнаха министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров. На място са шефовете на областни пътни управления Благоевград и Кюстендил и шефовете на БДЖ и НКШИ.

Влакът Кулата – София се запали и удари ТИР

Влакът Кулата – София удари товарен автомобил, паднал на релсите. Двама души са откарани в болница, предаде БГНЕС. Инцидентът ...

Пожарът е тръгнал, тъй като тирът при падането си на жп линията е скъсал контакната мрежа, която трябва да бъде възстановена. Трябва да се изтегли и и падналият на релсите ТИР с полска регистрация, както и да се отстрани изгорелия вагон, за да може да се придвижи композицията от останалите вагони, които не са горели.

От 19 ч движението на всички влакове по линията София -Кулата е преустановено. Пътниците от влаковете, които са спрели на гарите преди инцидента, се превозват с осигурени от БДЖ автобуси.

Освен двамата шофьори, няма други пострадали. Машинистът а влака е реагирал навреме и е предупредил пътниците да се евакуирът преди да избухне пожара. За щастие композицията, въпреки тежкия удар с товарния автомобил, не е дерайлирала и не се налага поправяне на релсовия път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com