Двама железничари откраднали 145 метра жп релси

7496
Двама железничари откраднали 145 метра жп релси

Полицаи от РУ "Транспортна полиция" – Горна Оряховица при ГД "Национална полиция" задържаха двама служители на железниците за извършена в началото на юли кражба на 147 метра жп релси.

Сигналът бил подаден в управлението на 10 юли от представител на частна охранителна фирма, която е охранявала района. По случая било образувано досъдебно производство, като за установяване и разкриване на престъплението са проведени множество оперативно-издирвателни действия.

На 4 август криминалистите получили информация, че през един от подстъпите за района на кражбата е забелязано да навлиза лекотоварно превозно средство – тип "Кемпер". Предприети били незабавни заградителни действия на местността, в резултат на които в района били задържани 42-годишният К.М. на от Горна Оряховица, служител на БДЖ и Н.П. на 46 година от село Драгижево, железничар. Криминалистите установили в района паркиран бус тип "Кемпер", собственост и управляван от К.М. При последвалия оглед на местността били открити бутилка пропан-бутан, гаечен ключ, пригоден за развиване на гайките на болт стегателните плочки на жп релсите и количка.

При проведените процесуално-следствени действия било установено, че релсите, предмет на кражба, са предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. К.М. и Н.П. били задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения за извършеното престъпление. Работата по случая продължава.

Редактор: Петър Проданов

Има ли бъдеще за БДЖ?

В разгара на лятото темата "БДЖ" отново стана актуална за обществото. На фона на потъващата компания стотици хора изпитаха нечовешките...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com