"Дюнигейт" ще се разследва поне още 4 месеца

4336
"Дюнигейт" ще се разследва поне още 4 месеца

С 4 месеца е удължен срокът за разследването на скандала "Дюнигейт", съобщи ръководителят на Бургаската окръжна прокуратура Калина Чапкънова, предаде БГНЕС.

Причината е, че важен свидетел по случая все още не е дал показания. "На този етап (делото е продължено) с още четири месеца, като се има предвид, че по делото са назначени доста експертизи, за които се изисква време да бъдат изпълнени, и един от много важните ни свидетели, който всъщност е научен работник, в момента е в тежко здравословно състояние, което не позволява да бъде разпитан, а най-вероятно ще се поиска и ново продължаване на срока", обясни Чапкънова, цитирана от "Медияпул".

В началото на февруари прокуратурата повдигна обвинения срещу кмета и главния архитект на община Несебър заради скандала с продадените 29 декара пясъчни дюни, върху които в края на декември 2012 г. започна строителство на жилищен комплекс.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който е независим, и главният архитект Валентин Димов са обвинени за допуснати нарушения при продажбата и разрешението за строителство в защитени зони - пясъчни дюни, намиращи се в землището на крайморския град, в които е допуснато строителство в полза на фирма "СЛЕ Груп", уточниха от прокуратурата.

Прокуратурата поиска отстраняването на двамата от постовете им, което беше уважено от Бургаския окръжен съд, но малко по-късно апелативният съд ги възстанови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com