До октомври ще има национален регистър на асансьорите

5266
До октомври ще има национален регистър на асансьорите
Снимка: БГНЕС

До октомври месец приключва работата на фирмата изпълнител и вече сме с почти готов национален регистър на асансьорите. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Стефан Цанков, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

„Проектът е в самия финал. Смятаме през октомври месец да започне същинското въвеждане на съоръженията”, обясни инж. Стефан Цанков.

40-годишен загина в асансьорна шахта в столицата

40-годишен мъж е загинал в асансьорна шахта в блок в ж.к. „Овча купел” в столицата. Това съобщиха за Агенция „Фокус&r...

Във връзка със сигналите, които ДАМТН получава за нередности той коментира: „За голяма радост, гражданите са все по-активни и ги призовавам при всяко съмнение да се обръщат към нас. Това е най-добрият начин, за да гарантираме безопасността. Призовавам всеки, който има дори и съмнение, да подава сигнали при нас”.

По думите му е по добре да се окаже, че няма проблем, но агенцията да е направила проверка, отколкото опасно съоръжение да се движи. „Няма как на всяко съоръжение да сложим по един инспектор или пък да направим проверки на тези 1,5 млн. асансьори, които работят в страната. Ако гражданите са активни, при забелязване дори на минимални шумове или сътресения, да се обръщат към нас”, подчерта инж. Цанков. Той допълни, че това е изключителна помощ за работата на ДАМТН и повишава безопасността за всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца
Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Габриела Наплатанова встъпва в длъжност от днес като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), предава...