Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 21° - 26°

1634
Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 21° - 26°
Снимка: Actualno.com

Днес ще бъде слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана предимно висока облачност. Почти тихо време. Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 21° - 26°, на места по морския бряг по-ниски, в София 23°.

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 15° и 22°, температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране

В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са меж...

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен западен, по най-високите върхове в страната силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В четвъртък над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд над западните райони ще се заоблачи. По-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта и през нощта срещу петък ще превали и прегърми, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

В петък ще духа умерен, в Северна и Източна България до силен вятър от запад-северозапад и ще бъде малко по-хладно, с променлива облачност, почти без валежи. В събота вятърът чувствително ще отслабне. Температурите отново ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността.

Слънцето се завръща във вторник

През нощта от запад облачността ще се разкъсва и намалява. В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране. Ще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com