Днес по-значителни количества валежи се очакват в Северозападна България

1791
Днес по-значителни количества валежи се очакват в Северозападна България
Снимка: Thinkstock

Днес по-значителни количества валежи се очакват в Северозападна България, както и в крайните южни райони на страната, където вечерта на места ще прегърми. Вятърът през деня ще е от югоизток, ще е до умерен, но в Източна България и южните райони ще е с поривист характер и на моменти ще е силен.

В северозападните и североизточните райони, както и по морския бряг дневните температури ще са по-ниски - между 6° и 11°, докато в останалата, по-голяма част от страната, ще са между 12° и 17°, на места в Горнотракийската низина и централната част на Предбалкана и до 20°. Минимални температури - между 4° и 9°.

Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 13°

До сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1...

Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в часовете преди обяд ще вали дъжд. Ще духа умерен и временно силен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9-11°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Това каза за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В планините ще бъде облачно и дъждовно, по билата и върховете често и мъгливо. На височина от около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

В четвъртък и петък, с прекъсвания, валежите ще продължат. В четвъртък от северозапад, в петък - от североизток ще нахлува студен въздух и температурите в цялата страна ще се понижат. В събота ще бъде сравнително хладно за периода. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места все още са възможни и слаби превалявания. Минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще започнат бавно да се повишават.

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над югоизточните район...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Натоварен трафик по границите с Румъния
Натоварен трафик по границите с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават...