Джамбазки: Шепа лицемери и мерзавци бранят незаконните цигански постройки

12760
Джамбазки: Шепа лицемери и мерзавци бранят незаконните цигански постройки
Снимка: БГНЕС

Конфликтът в Гърмен е едновременно битов и етнически мотивиран. Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. "Говорим за битова престъпност, която е етнически мотивирана. Обитателите на циганските махали казват: "Ние трябва да ядем и понеже не смятаме да работим, ще крадем и вие българите сте длъжни да търпите кражбите ни". Това казват те. И още: "Дайте ни пари, защото сме цигани". Тук има една шепа лицемери и мерзавци от разни комитети, които ги защитават и представляват. Има една шепа мерзавци, които, работейки в защита на незаконните цигански постройки, ги бранят. Такъв беше случаят със "Захарна фабрика" и много други. Където трябва да бъдат съборени незаконни цигански къщи, се появяват тези лицемери и мерзавци, пускат жалби до европейски институции, препятстват всички събития. Понеже българската администрация е изключително мекушава, страхлива и непоследователна по отношение, от една страна на етническата битова престъпност, а от друга –винаги се спича, когато чуе за ЕК и ЕС, не извършва законните действия, като по този начин не се премахват тези цигански постройки", обясни Джамбазки в интервю за Агенция "Фокус".

Той даде за пример американската полиция, като посочи, че тя мобилизира всичките си въоръжени сили, използва водни оръдия, жандармерия, използва огнестрелни оръдия. "Там, когато се вдигне на бунт една или друга общност, започне да проявява неуважение към държавността, започне да проявява вандалски действия, да руши публична и частна собственост, виждате какво се случва. Мобилизира се националната гвардия, силите на държавата и смазват бунта. Не отиват да преговарят с тях, не си правят племенни събрания все едно заседават с индианските вождове от преди 250-300 години”, заяви Джамбазки. Той уточни, че има и загинали. "Но да сте чули някой, че упреква американската държавност, че пази законността си с цената на риска от загуба на човешки животи?", каза още Ангел Джамбазки.

В ролята на соросоид Станишев е доста интересен

Така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира включването на лидера на ПЕС Сергей Станишев в големия вчерашен протест в Скопие срещу Ник...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com