Директорът на новините в ТВ7 напусна поста си

29536
Директорът на новините в ТВ7 напусна поста си
Снимка: БГНЕС

От днес, 13 юни 2014 година, Миляна Велева не изпълнява длъжността Директор на „Новини и актуални предавания“ на TV7 и News7. По нейна молба, тя беше освободена, като в заявлението си до ръководството посочва лични мотиви за решението си, както и невъзможността да изпълнява поверените й задължения. Това казват в официално съобщение на двете телевизии.

Ръководството на медиите високо оценява професионализма на Миляна Велева и положените усилия за развитието на новинарските емисии на двата канала като пример за телевизионна журналистика. Отчитайки постигнатото в посока утвърждаване на високите стандарти в работата на г-жа Велева, й пожелава успех в бъдещите начинания.

По-рано днес самата Велева изпрати официален мейл до медиите, с който съобщи новината. Тя посочи и причината - несъгласието ѝ с ръководството на телевизията.
Моля, да търсите занапред продуцентите на телевизията, завършва Велева писмото си.

Асен Генов за Actualno.com: Добрата новина е, че Бареков не може с 200 хил. души да стане премиер

Асен Генов е един от най-популярните български блогъри и може би най-популярното лице на "Протестна мрежа". Генов е и човекът, който на...

Миляна Велева е по-малката сестра на вицепремиера и министър на европейските въпроси и правосъдието Зинаида Златанова. Велева е известна с кариерата си на спортен журналист - тя е в бизнеса от 17-годишна. Започва като репортер във в. "7 дни спорт". През 1999 година постъпва на работа в спортната редакция на БНТ, където остава пет години. От 2004 до 2008 година работи за спортната телевизия "Ринг", а от 2008 година е в TV7.

Самата Велева казва, че любимите ѝ спортове са баскетболът и ските. Отразявала е четири олимппиади и десетки световни и европейски първенства по баскетбол, борба, вдигане на тежести, биатлон, ски.

По-рано днес в сградата на бул. "Цар Борис III", където се помещават офисите на ТВ7 и News7 беше направен обиск. По-късно двете медии и прокуратурата съобщиха, че действията на властите не са свързани с телевизиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com