Директорът на 4-то помощно училище се размина леко

21519
Директорът на 4-то помощно училище се размина леко
Снимка: БГНЕС

Директорът на Четвърто помощно училище в столицата Венета Бочева Ал-Шериф е наказана дисциплинарно от министъра на образованието с "предупреждение за уволнение". Проверката в училището започна след сигнал за евентуален случай на насилие над 13-годишната Ана-Мария, която страда от аутизъм. Сигналът беше подаден от родителите на момичето.

Комисията, извършила проверката, е установила, че има пропуски, свързани с отговорностите и организацията на работа в училището.

Коларова изненадващо посети 4-о помощно училище

Служебният министър на образованието Румяна Коларова и директорът на дирекция "Организация, контрол и инспектиране“ в МОН Лазар ...

Има две големи групи нарушения, коментира министърът на образованието Румяна Коларова. Тя добави: "Едното е нарушаване на няколко наредби, а второто е неизпълнение на длъжностната характеристика така, както тя е разписана и така, както директорката трябва да се ангажира с нейното изпълнение".

Поне до момента в резултат на проверката ясно е, че основната отговорност е била на директорката, защото тя трябва да организира и контролира дейността в училището, а точно там са открити пропуски.

"Когато излязат резултатите от разследването, от прокуратурата, тогава можем отново да преоценим ситуацията, но до този момент ние стъпваме върху това, което е констатирала дисциплинарната комисия", каза Коларова, информира БНР.

Решението за дисциплинарно наказание може да бъде обжалвано по съдебен път до два месеца.

Хиляда лева глоба може да има за директорката на 4-то помощно училище

Резултатите от гинекологичния преглед на 13- годишната Ана-Мария остават следствена тайна, съобщи бащата на детето аутист Росен Симеоно...

По-рано днес родителите на Ана-Мария Радосвета и Росен Симеонови заявиха, че тя се чувства малко по-добре, но продължава да има пристъпи и особености в поведението, както и често да говори за „чичкото”.

По думите им няма как случилото се с дъщеря им да е станало извън територията на училището, защото там е заключено и децата не излизат. „Родителите нямат достъп до училището, значи и външни хора не би трябвало да има достъп”, казаха още те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com