Делото "САПАРД" беше отложено за 10 ноември

18285
Делото "САПАРД" беше отложено за 10 ноември
Снимка: БГНЕС

Делото "САПАРД" беше отложено за 10 ноември. Ключовите фигури в това дело са бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков.

Делото за източването на 7,5 млн. лв. от програма САПАРД стигна до Специализирания съд. На първо четене обаче му се падна съдия, който преди беше прокурор по делото "САПАРД", така че съдия Пламен Панайотов беше принуден да си направи отвод. В момента проблем на съда е призоваването на обвиняемите и защитата. Магистратите не са успели да открият и този път обвиняемите Марио Николов и съпругата му Мариана дори, за да им предадат призовката за заседанието, предаде БНР.

Делото САПАРД не тръгна пак, този път заради технологична засечка

Технологиите определено не са силната страна на българския съд, след като и днес делото САПАРД не можа да тръгне. И причината е, че вид...

Прокурорът по делото Андрей Андреев поиска делото да се гледа без присъствието на двамата подсъдими.

"Николов и Николова са търсени многократно на адресите, за което има докладни записки от полицаите, които са ги търсили. В този случай законът дава възможност делото да започне задочно спрямо тях", заяви Андреев.

Имаше изискани справки по това дело за това дали са на територията на страната Марио Николов и съпругата му. От справката за Марио Николов стана ясно, че на 23-ти май тази година, той е напуснал страната през Аерогара София. На 4-ти януари 2014-а година Марияна Николова е влязла през Калотина. Заради това, че сме член на ЕС обаче тези данни са крайно несигурни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...