ДАЗД поиска СЕМ да забрани клипа на 17-годишната Гери-Никол

27427
ДАЗД поиска СЕМ да забрани клипа на 17-годишната Гери-Никол

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще поиска Съветът за електронни медии (СЕМ) да спре излъчването на клипа към песента “Момиче като мен” на 17-годишната певица Гери-Никол. Мотивът - защита на децата от вредно или неблагоприятно за тяхното развитие медийно съдържание. Институцията ще сезира и Горещата линия за безопасен интернет, се казва в становище на ДАЗД до в. “Труд”.

Изданието е потърсило позицията на институцията заради вълната обидни и негативни коментари, залели социалните мрежи, включително и Фейсбук страницата на певицата, след завъртането на провокативното видео по тв канали.

Новата песен на Гери-Никол може да се окаже крадена

Опитахме се да влезем в крак с новите тенденции в българската музика и нямаше как да не се запознаем с новата песен на Гери-Никол. Парч...

“Показването на сцени, в които дете е обект на сексуално желание, е неприемливо и не следва да бъде толерирано, независимо от родителското съгласие”, са категорични в агенцията.

Според експертите там естеството на песента и провокативното й визуално представяне може да въздейства негативно не само върху конкретния изпълнител, но и върху децата, които гледат клипа.

Според критериите на СЕМ не могат да се излъчват кадри или предавания, в които има сцени със сексуален характер, разголване на тялото на самото дете или на други участващи лица. Това се счита за “опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата” . От агенцията напомнят, че отговорността за детето на първо място носят неговите родители и е важно те да бъдат информирани за съдържанието на медийните формати, преди да разрешат на децата си да участват в тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com