ДАНС нахлу в БНТ! Изземва кадри от филм за опасните ваксини от Турция

17290
ДАНС нахлу в БНТ! Изземва кадри от филм за опасните ваксини от Турция

Агенти на ДАНС нахлуха в Българска национална телевизия в последния работен ден за седмицата, съобщи petel.bg. Агентите са иззели неизлъчени кадри от разследване за ваксините за шестгодишните на журналистката Валя Ахчиева.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев е изпратил писмо до Изпълнителния директор на телевизията Вяра Анкова във връзка с акцията. От него става ясно, че има искане на Върховна касационна прокуратура.

В Турция ще ваксинират децата само със съгласието на родителите

Изричното съгласие на родителите ще бъде нужно, за да бъдат ваксинирани децата в Турция. Това реши Конституционния съд в страната, пред...

Припомняме, че БНТ свали предаването на Ахчиева "Открито" наскоро. От ръководството изтъкнаха, че то ще бъде заместено с "БНТ Такси в Европа". Запознати обаче твърдят, че журналистката вече няма да се появява на екран заради скандалното й разследване за дарени ваксини от Турция срещу хепатит В - „Еувакс", за които тръгнаха слухове, че има по-високо количество тиомерсал - живачно вещество. На 28 май тази година Министерският съвет одобрява споразумението за дарение от Турция. Решението се взема бързо, най-вече заради разразилия се скандал с липсата на комбинирани ваксини срещу дифтерит, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б.

Веднага след информацията здравният министър Петър Москов заяви, че скандалът с ваксините е заплаха за националната сигурност и че няма нищо вярно в информацията за опасност от ваксините. На последния парламентарен контрол Москов обяви, че дарените от Турция южнокорейски ваксини стоят на склад и евентуално, в случай на нужда, може да бъдат използвани за бежанци.

От прокуратурата съобщиха, че Валя Ахчиева веднага е подала сигнал до тях, с фактите, които е разкрила, за да защити петимата свидетели в разследването си, пише "Фрог нюз". Те са служители в държавната фирма „Бул Био”, която е под шапката на здравното министерство, и са свидетелствали за съставяне на неистински документ във фирмата. След като разследването не беше излъчено, хората попаднали в рискова ситуация. Във фирмата започнали да ги притискат и да ги заплашват, са казали пред медията от прокуратурата. За да секне по-нататъшния натиск върху хората, Ахчиева подала сигнал до държавното обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Евростат: България е сред страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

Осъдиха болница в София за скандален случай: Лекарка си направила бебе с чужд генетичен материал

Анастасия Стойчева: Валежите тепърва ще започват

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com