Цветанов затвори за медии изслушването на Бъчварова, щяло да бъде интерпретирано грешно

5279
Цветанов затвори за медии изслушването на Бъчварова, щяло да бъде интерпретирано грешно
Снимка: БГНЕС

Заседанието на парламентарната комисия по вътрешна сигурност беше закрито по предложение на бившия силов министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Пред депутатите вицепремиерът Румяна Бъчварова трябваше да коментира действията на полицаите по време на протестите на сектор „Сигурност” през миналата седмица.

Калфин подкрепя Бъчварова

Подкрепям министър Бъчварова. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на церемонията п...

Предложение заседанието да бъде открито направи Атанас Мерджанов от БСП, но Цветан Цветанов (ГЕРБ) опонира: "Темите, които дискутираме, може да бъдат доста погрешно разбрани от публичното пространство", каза Цветанов, цитиран от Клуб Z.

Ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок също настояваше комисията да заседава в присъствието на медиите, но след идването на вътрешния министър от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), вратите за медиите останаха затворени, информира bTV.

"Нека заседанието бъде закрито, защото може темите, които обсъждаме, да бъдат разбрани погрешно и интерпретирани погрешно. Затова е по-добре след това председателят на комисията с представител на опозицията да направят изявление пред медиите”, каза Цветан Цветнов, цитиран от телевизията.

Решението беше прието със 7 на 6 гласа, но това не стана лесно, тъй като на няколко пъти в комисията объркваха сметките и не беше ясно колко гласа има за закрито заседание.

Държавата клекна пред МВР - оттегля изцяло предложената реформа*

Вече е факт - след ранна среща между полицейските синдикати и ръководството на МВР, спорните параграфи от 9 до 16 в Преходните и заключ...

На извънредно заседание Вътрешната комисия на парламента изслушва ръководството на МВР в лицето на вицепремиерката и министър Румяна Бъчварова и главния секретар Георги Костов по темата за реформите в сектор "Сигурност", които изкараха хиляди полицаи на протести в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com