Цветанов: Има предпоставки за епидемии на гръцко-македонската граница

2036
Цветанов: Има предпоставки за епидемии на гръцко-македонската граница
Снимка: БГНЕС

Това, което наблюдаваме в момента на гръцко-македонската граница е, че има предпоставки за епидемии и инфекциозни заболявания, които са забравени в годините.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след консултациите на партията с президента Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Божидар Димитров видя как "да спечелим някое евро" от бежанците

Нека подборът на бежанци от турските лагери, които ще идват в Европа, да бъде правен директно там, в Турция и избрани превозвачи да ги ...

Според Цветанов освен мерките, които се предприемат от страна на МВР и Министерството на отбраната, в рамките на консултациите е поставена и темата за здравната заплаха за България от бежанския поток. Цветанов добави, че трябва да се подобри координацията с Министерството на здравеопазването. „Военно-медицинският институт е добре подготвен за такава ситуация”, подчерта той.

По темата за връщането от Конституционния съд на реформата на министъра на здравеопазването Петър Москов, Цветанов коментира, че ГЕРБ трябва да се съобразят с решението на съда. След това ще бъдат предвидени и съответните стъпки, които е нужно да бъдат актуализирани в законодателната област.

“Тук искам да отчета и това, което се направи в сферата на здравеопазването, защото за 2015 г. има повече здравни вноски, които се събраха. Те са в размер на 85 млн. лв. Здравната каса за 2015 г. приключи без дефицит. Ние смятаме, че това са добри стъпки, които дават възможност за реални реформи в сектора на здравеопазването”, посочи Цветанов.

Според него, може да се постигнат още неща в сферата на здравеопазването чрез актуализиране на законодателството. Сред основните акценти от разговора на групата на ГЕРБ с президента Плевнелиев са били реформата в съдебната система, образованието и енергетиката.

Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави на споразуменията, постигнати на срещата ЕС-Турция, предава македонското елек...

Той отбеляза, че са говорили за дуалното образование, законодателните мерки в образованието и въвеждането им в обучението, както и връзката на бизнеса и образованието.

Обсъдена е била и темата за диверсификацията на енергетиката ни. Както и за значението на диалога, като според него в този парламент е въведен нов модел на политика, защото различните партии успяват да намерят мнозинство и да работят заедно чрез диалог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com