Цветанов: Ако вземе страна между Русия и Турция, може да изпаднем в неблагоприятна ситуация

4124
Цветанов: Ако вземе страна между Русия и Турция, може да изпаднем в неблагоприятна ситуация
Снимка: БГНЕС

Да имаме по-балансирани изказвания, да бъдем много внимателни и да се надяваме, че разумът ще надделее. Защото ако влезем в спиралата на взимане на страна в едната или другата позиция на двете държави, може да изпаднем в неблагоприятна ситуация, която пряко може да бъде засегната от всичко това, което може да се разрасне като един сериозен международен конфликт. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод свалянето на руския самолет Су-24 от Турция, информира БГНЕС.

Заради това от ПГ сме внимателни в изказванията си, допълни Цветанов.

Българите масово няма да променят нищо в живота си след терора в Париж

След атентатите в Париж, мнозинството от българите (52%) са на мнение, че заплахата за България е същата, както и за останалите европей...

Разчитаме и на позицията на НАТО, която по всяка вероятност, може би, ще има обща декларация и от вчерашното заседание поне нямаше абсолютно никакви крайни изказвания, коментира Цветанов.

Смятам, че двустранните отношения между Турция и Русия трябва на дипломатическа основа да се изчистят - тези недоразумения, ако има такива и да минимизираме всичко това, което може да стане като сериозен международен скандал, заключи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов също коментира случая. В никакъв случай, когато НАТО, в лицето на Турция, и Русия са в такъв конфликт, това не е добро, приятно и не води до положителни резултати", заяви той.

НАТО призова за спокойствие и намаляване на напрежението в контактите между Москва и Анкара след инцидента със сваления от Турция руски бомбардировач, заяви снощи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в края на извънредното заседание на Съвета на НАТО, свикано по инициатива на Турция. От щаба на НАТО подчертаха, че срещата не е свързана с член 4 от Вашингтонския договор за начало на консултации между съюзниците в случай на заплаха за сигурността на една от страните от НАТО. 

Путин: Управляващите в Турция ислямизират страната

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че действащото ръководство на Турция провежда целенасочена поддръжка на ислямизацията на с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com