Чистачките на Летище София се вдигнаха на бунт, остават без работа

4808
Чистачките на Летище София се вдигнаха на бунт, остават без работа
Снимка: БГНЕС

Чистачките на летище София излязоха на протест, тъй като управата е сключила договор с частна фирма, която поема техните задължения и те остават без работа.

Протестиращите казаха, че сключеният договор с частната фирма е направен като не са спазени Кодекса на труда, колективният трудов договор и че процедурата противоречи на правата им като хора. На летището работят 95 жени. Те са притеснени, че ще бъдат уволнени.

Бъчварова за летището: Не трябва да изтича информация към терористите

Много е важно в такава ситуация да не допускаме създаване на паника, както се случи вчера, да не допускаме изтичане на информация към п...

"В момента тече процедура за нашите уволнения. Няма как да си вършим качествено работата след като постоянно ни саботират", заявиха те.

Директорът на аерогарата Христо Щерионов обясни, че жените ще бъдат освободени от работа, като ще им бъдат платени 6 работни заплати обезщетение и ще имат възможност да кандидатстват за работа за други длъжности на летището.

"Договорът за почистването с изпълнителя е сключен съгласно влязло в сила решение на ВАС и не подлежи на обжалване. Една от причините ние да пристъпим към даването на външна фирма е това, че ние имаме постоянни жалби от наши пътници. Има хора с необходимата квалификация, ще разкрия допълнителни работни места", заяви той.

Според директора на летището от 29 януари вече чистотата била видима. Той допълни, че с този договор се пестят и средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com