"Червена сила" ще прави патрули, за да пази Паметника на Съветската армия

9495
"Червена сила" ще прави патрули, за да пази Паметника на Съветската армия

В Деня на победата, 9 май, младежи ще поемат охраната на Паметника на Съветската армия. Това съобщават от Гражданска инициатива "Свободни, можещи, силни" и младежки клуб "Червена сила".

"Нито санкциите срещу Русия, нито истеричните изблици на определени кръгове могат да изтрият от съзнанието на хората онзи спомен за Съветският войн – победител, развял знамето на победата над Райхстага и донесъл свободата на цяла Европа. Днес в навечерието на 70-годишнината от онзи 9 май на 1945 г. отново има групи и хора, които търсейки популярност и медийно внимание, посягат върху паметта и историята. Като отговор на зачестилите посегателства върху паметници, символизиращи победата на Съветската армия и антифашистката съпротива, ние, младите хора, обединени от идеята за опазване на историческата памет създаваме инициатива "ЧИСТА ПАМЕТ ЗА ЧИСТО БЪДЕЩЕ". Целта на инициативата е да бъдат сформирани граждански патрули, които да поемат охраната на паметника на Съветската армия в нощта на 8-ми срещу 9-ти май с цел да бъдат осуетени всякакви опити за оскверняване на мемориала", се казва в съобщението на двете организации.

"Атака" се възмути: Никой не иска декларация за Деня на победата и да се заклейми русофобията

Членовете на Външната комисия към българското Народно събрание от парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ, АБВ и БДЦ гласуваха "прот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com