Цацаров: Опитът за извеждане с автобуса е голяма грешка

7680
Цацаров: Опитът за извеждане с автобуса е голяма грешка

Опитът за извеждането на министри и народни представители с автобуса е бил голяма грешка, заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде “Фокус”.

Това е предизвикало допълнително напрежение сред протестиращите, каза Сотир Цацаров.

Осем задържани след днешния протест, студентите ще чакат депутатите

Общо осем души са задържани след днешния протест на „Ранобудните студенти” срещу Законопроекта за нов закон на МВР. Сред з...

"Протестът продължава вече 40-ти ден. 20 души - са силно изразено друго мнение. 2000 човека, а може би на етапи повече - това е проблем. Проблем, имам предвид, вътре, в самото общество. В същото време, ние не можем да кажем, че протестът е нещо, което едва ли не дестабилизира обществото и води до масови нарушения на обществения ред. Проблемът не е самият протест; протестът е форма на гражданска изява на мнение", каза Цацаров.

Насилието е нещо, което не може да бъде толерирано, независимо откъде идва това насилие, допълни Цацаров. Моето впечатление е: мирният протест (защото на този протест дори, гледайки телевизия като зрители, можем да видим хора, които упражняват познати на нас професии; второ, изглеждат съвсем не настроени враждебно; трето, са излезли за поредна вечер да изкажат или покажат това, което мислят), но сред тях определено имаше хора, които не се вписваха във формата на гражданския протест, и целяха провокации и насилие на всяка цена. Нещо, което само по себе си, да опорочи мирния протест и едва ли не - да го покаже в една агресивна светлина, обясни главният прокурор.

На МВР беше поставена задача да идентифицират хората, които правят провокации. Такива доклади с подробна информация все още нямаме. От другата страна на барикадата, не искам да изглеждам като специалист по полицейска тактика, но решението за извеждане с този голям, бял автобус не беше най-правилното тактическо решение, каза още Цацаров.

Ако искате мнение като гражданин, единственото, което ще кажа е, че ако ние тръгнем на избори с този Изборен кодекс, ние ще постигнем същите резултати и ще имаме същите протестиращи, ама съвсем обосновано протестиращи, заяви той.

Полицията направи опит да разчисти площада пред Народното събрание

След като полицията направи двоен кордон около загражденията, опасващи Народното събрание, сега силите на реда започнаха да разчистват ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com