Цацаров иска ВСС да проверява думите на следовател за дела срещу министри

2473
Цацаров иска ВСС да проверява думите на следовател за дела срещу министри
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров иска от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов за "специална" работна група в столичното следствие, отчитаща се директно на Цацаров, която работи по всички дела и проверки, свързани с представители на високите етажи на властта.

В писмото на Цацаров до Съвета се предлага членовете на ВСС, съобразно своята компетентност, да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, "изразени в интервю за електронен сайт на 18 февруари 2016 г.", съобщиха от прокуратурата.

Съветниците в Павел баня ще поискат от Сотир Цацаров пълна проверка на дейността на кмета и общината

Общинският съвет на Павел баня ще поиска от главния прокурор Сотир Цацаров пълна проверка на всички 7 спрени досъдебни производства сре...

Става дума за излязлото вчера интервю за сайта "Биволъ". В него Атанасов заявява: "Значи, разпределението на делата в Софийска градска прокуратура става по съмнителен за Закона начин, с който са нарушени правата, правомощията на всички работещи следователи. Създадени са три сектора: Един сектор от 6-7 следователи, които се явяват нещо като "шпицкоманда", на които се дават всички дела, които са свързани с икономическа и политическа корупция, престъпления извършени от служители на МВР, членове на Министерски съвет, депутати".

"Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него… Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа. …. Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“, посочват от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com