Цацаров и Христо Иванов заявиха, че „свалят томахавките"

5688
Цацаров и Христо Иванов заявиха, че „свалят томахавките"
Снимка: БГНЕС

На фона на протести и контрапротести, провокирани от съдебната реформа, главният прокурор и правосъдният министър решиха да "свалиха томахавките", съобщи Дарик нюз.

Смекчаването на тона дойде от Христо Иванов, който прекъсна изявлението на Сотир Цацаров пред медиите, за да призове за спокойствие.

След срещата с Реформаторите ДПС продължава да иска съдебна реформа наесен

Няма съгласие между ДПС и Реформаторския блок след срещата между ръководството на двете парламентарни групи относно проекта за промени ...

"Помолих хората, които се обявяват в моя подкрепа, да оставят институциите да си свършат работата", заяви правосъдният министър.

По думите му нещата са "докарани донякъде" и не може заради напрежение и грешни фрази всичко да се подложи на риск.

Както Иванов, така и Цацаров заявиха, че са допускали грешки и неочаквано взеха единодушно решение да се обединят около идеята "да свалят томахавките и да вземат писалките".

Припомняме, че два протеста имаше преди два дни пред Съдебната палата в столицата. Единият беше срещу правосъдната реформа, предлагана от ресорния министър, и в защита на главния прокурор Сотир Цацаров. Другият беше в подкрепа на министър Христо Иванов и неговите идеи за промяна в системата.

Парламентът прие актуализираната Съдебна реформа

Парламентът прие актуализираната стратегия за съдебната реформа. Документът бе подкрепен 173-ма депутати, 4-ма гласуваха против, а дру...

Демонстрантите, излезли срещу предлаганата съдебна реформа, изнесоха плюшено магаре, кръстено на правосъдния министър Христо Иванов.

Протестиращите, които бяха около 15-20 души, поискаха неговата ставка. 

 Откъм ул. „Позитано" пък се събраха в пъти повече протестиращи, които поискаха оставката на главния прокурор. Сред тях бяха и представителите на Протестна мрежа, които носеха десетки плакати, на които се виждаше силуетът на Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com