Български студенти към Севдалина Арнаудова: Не подценявайте младите. Ние също можем да мислим

8701
Български студенти към Севдалина Арнаудова: Не подценявайте младите. Ние също можем да мислим

Българският студентски клуб към университета на Кеймбридж CantaBulgarian (The Cambridge University Bulgarian Society) поиска извинение от ръководителя на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова по повод нейния коментар, че не може едно момче на 20 години да прочете един апотеоз за Ирина Бокова.

В отворено писмо от организацията припомнят, че са започнали през декември кампания в подкрепа на ръководителя на ЮНЕСКО Ирина Бокова за кандидатурата й за генерален секретар на ООН и продължават да я подкрепят и в момента. 

Най-малко важно е, че Борисов е страхлив по отношение на Бокова

Некомпетентен и страхлив – такова определение даде за премиера Бойко Борисов бившият ни външен министър Соломон Паси, който отдав...

Припомняме, че миналата седмица при посещение на министър-председателя Бойко Борисов в посолството Лондон събралите се българи зададоха редица характеризирани като неудобни въпроси към премиера. Един от тях беше относно това кога ще се случи номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН от страна на българското правителство.

Според Севдалина Арнаудова въпросите към Борисов и хората, стоящи зад тях, са "добре организиран сценарий".

Публикуваме отвореното писмо на CantaBulgarian без редакторска намеса. Писмото е подписано от почетния президент Румен Чолаков.

Уважаема г-жо Арнаудова,

На 3-и февруари 2016-та година, две млади момчета отправиха въпрос към Министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов, защо се бави кандидатурата на България за Генерален секретар на ООН в българското посолство в Лондон.

Саботират властта!

Случаят в посолството ни в Лондон е показателен. Както се казва доста изтъркано напоследък - черешката на тортата. А "тортата" е систем...

Три дни по-късно, в интервю по бТВ, Вие, изказвайки се в качеството си на държавен служител – ръководител на прес-центъра на правителството – заявихте: “Не може един младеж на 20 да прочете един апотеоз за работата на Ирина Бокова” и продължихте с твърдението, че това е нагласено и някой го дирижира.

Г-о Арнаудова, тези младежи в момента следват висше образование по физика в университета на Кеймбридж, Великобритания и са членове на българския студентски клуб в Кеймбридж. Те са необременени, млади, мислещи хора. Може би това Ви учудва, а може би дори и дразни, но зад тях не стои никой, никой не им диктува и те не служат на никого.

Напротив, българският студентски клуб в Кеймбридж още на 14-и декември отправи отворено писмо до г-н Борисов, с което официално и независимо подкрепи кандидатурата на г-жа Бокова, в която ние продължаваме да вярваме. Това писмо беше внесено в Министерски съвет на 21 декември 2015-та година с входящ номер 1582. Запознайте се с неговото съдържание – в се още нямаме отговор. Самата г-жа Бокова в продължение на години работи именно с млади хора и лидери като генерален директор на ЮНЕСКО и полага значителни усилия за тяхното образование.

Г-жо Арнаудова, това Ваше изказване беше обидно към нас като организация, като български граждани и избиратели – Ваши работодатели. В една демократична държава гражданите имат право да правят изказвания към законно избраното правителство и неговите представители, а Ваше задължение е да ни изслушвате и да отговаряте на тях – именно това се опитаха да Ви покажат хората в Лондон.

Настояваме да получим от Вас незабавно и публично извинение за това Ваше изказване – както към момчетата, които ви зададоха този въпрос, така и към нас като организация.

Беновска към Борисов: Забравете добротата си! Следвайте пътя си. Призван сте!

Илиана Беновска, политически журналист, създател на обществено-политическото „Радио К2”, се обърна към министър–предс...

Не подценявайте младите, г-жо Арнаудова. Ние можем да мислим също, понякога и не по-лошо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com