Българи протестират пред кабинета на Камерън

28070
Българи протестират пред кабинета на Камерън
Снимка: Getty Images/Guliver

Наши сънародници във Великобритания протестират пред кабинета на британския премиер Дейвид Камерън. Те недоволстват срещу ограниченията за български работници в страната, съобщи за "Дарик" Емил Русанов, издател на вестник „Будилник" и един от организаторите на протеста, предаде Стандарт нюз.

По думите на Русанов дискриминацията на българи и румънци на Острова била основно политическа, като внушения от страна на политически фигури по адрес на идващите от двете страни.

Великобритания ще поиска таван на броя на имигрантите от други страни-членки

Ограничение на принципа на свободното движение на хора и капитали в границите на ЕС - това ще поиска днес Великобритания по време на дн...

В 15.00 часа българско време започна протестът пред кабинета на премиера Дейвид Камерън на Downing Street 10.

„Поканили сме над 15 000 души във Фейсбук. Отделно всички български и румънски медии са ангажирани. Работен ден е, но за нас е най-подходящ, тъй като Камерън днес ще бъде в Брюксел, за да се опитва да преговаря. Ние сме единни, защото сме засегнати и двете държави. Няма как да ни наричат имигранти след 2007 година. Второ, освен задължения, ние трябва да имаме и права. Държавата ни е дискриминира като страна-членка на ЕС, което е недопустимо", коментира още Русанов.

По думите му англичани, които са работодатели на българи и румънци, също ще се включат в протеста: „Българите и румънците са работни, плащат си данъците. Цялата тази кампания е дело на Камерън, който на наш гръб иска да се направи на голям патриот. Да не забравя, че ние сме част от Общността и никой няма право да ни нарича имигранти и да ни дискриминира по този начин".

Според Емил Русанов ако на британците не им харесва, че българи и румънци могат да пътуват и да работят в тяхната държава, имат пълното право да излязат от ЕС: „Мисля, че през 2017 година ще има национален референдум, да решат и да излязат. Аз не знам какъв им е проблемът с българи и румънци, които са толкова работни и дори някои депутати от британския парламент коментираха, че трябва да ни благодарят за основната работна ръка".

Нов доклад: Всяка година 77 000 българи и румънци идват на Острова

Всяка година по 77 хил. нови имигранти от България и Румъния ще пристигат на Острова. Това се посочва в доклад на американския мозъчен...

Русанов отбеляза, че се чувства лично засегнат, тъй като от 12 години живее във Великобритания, работи и плаща редовно всичките си данъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com