Бъчварова: От цяла Европа ние предприемаме най-силните мерки за защита на границите

1759
Бъчварова: От цяла Европа ние предприемаме най-силните мерки за защита на границите
Снимка: БГНЕС

В цяла Европа е доказано, че ние предприемаме най-силните мерки за защита на границите ни.

Това вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в отговор ще предприеме ли България допълнителни мерки, след като Сърбия заяви, че ще връща обратно у нас мигранти, предаде БГНЕС. 

Според Бъчварова хем не е добре да се коментират заплахи за убийство, хем има интерес

Не е добре да се коментират широко заплахите към дадени личности. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по темата със заплахат...

"Ако погледнете статистиката върнатите на изход от сръбската граница са повече от тези, които успяваме да заловим на вход. Това е таванът на възможностите и усилията ни. Правим го това и го има в статистиката”, допълни Бъчварова.

Зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев ще присъства на извънредна среща на министрите на външните и вътрешните работи на страните от Западните Балкани във Виена, за да изрази несъгласие с предложения текст на проект на декларацията, стана ясно от думите на силовия министър. Целта на срещата е да се постигне координация при ограничаването на миграцията.

"Предпочетохме да има някой, който да го каже на място, ако декларацията не се промени, отколкото да не присъстваме и в наше отсъствие да се взема решение”, заяви Румяна Бъчварова.

"Категоричната ни позиция е за общоевропейско решение, насърчаваме усилията на Гърция. Не приемаме такъв род споразумения. Това са държави, които до този момент не са регистрирали бежанците и не са осъществявали контрол. Всичко това, което те се опитват да направят сега е някакво заобикаляне на това, което ние вече правим последните 2 години”, разкритикува Бъчварова.

Бъчварова: Отстраняването на Казаков е свързано с проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция

"Имаме един случай, по който е започната проверка от инспектората. Тече и проверка на Агенция за държавна финансова инспекция и преми...

Според нея затова страната ни има този резултат, който е емблематичен за ЕС. Всичко, което може да се направи по европейските правила, го правим и то дава резултат, уверена е Румяна Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество