Бъчварова: И да е имало незаконно живеещи роми в Гърмен, вече не можем да ги накажем

11632
Бъчварова: И да е имало незаконно живеещи роми в Гърмен, вече не можем да ги накажем
Снимка: БГНЕС

Ако действително е имало незаконно живеещи роми, те вече са напуснали региона и няма как да ги санкционираме. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно ситуацията в община Гърмен.

"До момента за адресна регистрация са проверени 374 лица, като за тях не са установени нарушения", посочи Бъчварова относно дейсвията на МВР в района на Гърмен, цитирана от "Фокус" и БГНЕС. По думите й са проверени и автомобилите, като всички те са били с редовни документи.

Депутатите отказаха Бъчварова да бъде изслушана в НС заради Гърмен

Мнозинството в Народното събрание отказа да извика за изслушване министъра на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова по пов...

"За мен инцидентът в Гърмен е битов. Бях на място и имах възможност да установя какво се е случило. Около този битов инцидент вече има прекалено много политически спекулации и опит той да бъде квалифициран като етнически конфликт, какъвто в момента не е", коментира вицепремиерът пред депутатите.

"От самото начало на възникването на инцидента са предприети следните мерки от МВР - в района на кв. "Кремиковци" е осигурена денонощна охрана от полицаи и служители на жандармерията. Още вечерта жителите организираха гражданско неподчинение, изразяващо се в ограничаването на движението превозни средства. Охраната от близо 70 души не е позволила извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред. Задържани са 10 лица за срок от 24 часа в поделение на МВР", обясни Бъчварова. Тя посочи, че са образувани досъдебни производства срещу нарушителите на реда.

"С главния секретар Георги Костов бяхме на място. Трябва да продължим в тази посока. Кметът на общината изчаква успокояване на обстановката, за да монтира видеонаблюдение", каза още Румяна Бъчварова.

Според вицепремиера че трябва да има орган, който да движи политиката по този въпрос. Всички са загрижени за битовата престъпност, но координираност на усилията на практика отсъства, призна Бъчварова.

Бъчварова: Ще има проверки за адресите не само в ромската махала, но и на всички жители в Гърмен

Ще се направят проверки за адресните регистрации не само в ромската махала, но и на всички жители в общината. Това каза пред протестира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com