bTV смени главния си изпълнителен директор

47237
bTV смени главния си изпълнителен директор

Една от най-гледаните телевизии в България – bTV, вече има нов главен изпълнителен директор. Това е Павел Станчев.

Павел Станчев беше изпълнителен директор на Нова телевизия. От 1996 година до края на 2002 година той работи в HBO, подразделение на най-голямата медийна компания в света Time Warner. Основава и ръководи каналите на HBO в Румъния, България и Молдова, заема поста изпълнителен директор на НВО Румъния и директор за бизнес развитието на НВО Централна Европа. През 2003-2004 г. Станчев отговаря за развитието на нови пазари в Централна Европа за най-голямата европейска телевизионна групировка RTL. Основава RTL в Хърватска и е негов първи изпълнителен директор.

bTV иска извинение от Янаки Стоилов

Телевизия bTV поиска извинение от депутатa от БСП Янаки Стоилов след участието му в сутрешния блок на медията. В ефир той направи внуш...

Досегашният директор Вики Политова беше част от екипа на телевизията от 2000 година, като става генерален директор на bTV през 2006 година. След придобиването на bTV от CME през 2010 година тя встъпва в длъжността главен оперативен директор на bTV Media Group, която включва шест телевизионни канала (bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady, bTV Action и RING.BG), всички Web проекти и шестте радио платформи (bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, Melody, Jazz FM и Classic FM).

В средата на юни стана ясно, че популярното американско филмово студио Time Warner взема 49,9% от собствеността върху CME (Central European Media Enterprises) – предишният собственик на bTV.

През есента на миналата година bTV беше напусната от емблематични дългогодишни кадри – водещите на сутрешния блок Виктор Николаев и Анна Цолова, както и разследващият журналист Миролюба Бенатова. Това стана след като в началото на август, крайно неочаквано bTV спря за една седмица сутрешния си блок - точно в разгара на протестите срещу кабинета Орешарски. Ани Салич също си тръгна от телевизията, за да отиде в Нова, а заради това bTV пусна специално прессъобщение, в което изрази съжаление, че конкурентите от Нова телевизия се възползват от готови кадри на съперниците си, вместо да ги създават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com