Брад Пит и Пенелопе Крус рекламират туризма ни

43807
Брад Пит и Пенелопе Крус рекламират туризма ни
Снимка: Getty Images / Guliver

Има голяма вероятност българския туризъм да се рекламира от световни звезди като Брад Пит и Пенелопе Крус. Това заяви първия министър на туризма Николина Ангелкова.

Идеята била на ски легендата Марк Жирардели, който стана съветник на министъра, предаде Стандарт нюз.

5 архитектурни резервата в България, които да посетите през зимата

Зимата не е най-активният сезон за пътуване, но това не означава, че не трябва да оползотворите почивните дни, посещавайки едни от най-...

"С Марк, с когото сме и много добри приятели, сме стартирали работа по един от основните ни приоритети - разработването на пътна карта. Това трябва да е ясен план за действие, който да доведе до развитие на туризма и налагането ни като дестинация. Марк ще ми помогне основно в частта за зимния туризъм. Както и в промотиране на ски курортите ни. Ние имаме невероятни планини, които могат да се използват целогодишно, вместо само 2-3 месеца да се карат ски. В тази посока той има много идеи. Направил е и план на действие. В него се включва и анализ на статуквото към момента, както и на наличната инфраструктура за зимен туризъм. Ще вземем предвид и опита на водещите европейски зимни дестинации. И още в края на януари ще стартираме обществена дискусия за бъдещето на планините ни. Другата основна насока, в която работим, е организирането на т.нар. "селебрити турс". Това са пътешествия из родни забележителности, в които участие взимат световни знаменитости.

Те обикалят по атракциите, запознават се с историята, културата, кухнята ни. Стъпките им се следят от водещи медии, по този начин България може да влезе в световния фокус като туристическа дестинация. При това с положителен имидж. В тази посока също разчитам на Марк Жирардели. Все още преговаряме със звезди, които да участват в тези турове. Но става въпрос за известни личности от ранга на Брад Пит и Пенелопе Крус, които всеки, който си включи телевизора, разпознава", заяви Ангелкова.

"В бюджета на Министерството на туризма за 2015 г. са предвидени около 7 млн. лв. за реклама и маркетинг. През януари на Съвета по туризъм с бранша заедно ще решим къде трябва да се фокусират тези средства. Ние сме изготвили комуникационен план, който ще изпратим предварително на всички членове на Националния съвет по туризъм", допълни министърът.

Туристическите услуги по празниците по-скъпи от миналогодишните

С около 3,5 на сто са поскъпнали туристическите услуги по празниците в сравнение с предлаганите миналата година. Въпреки това голяма ча...

"Ще поканим и други заинтересовани лица, които според мен е важно да бъдат включени в заседанията и да дадат своето становище. Като финансовият и икономическият министър. Това ще е и една от промените в Закона за туризма. Заедно ми се иска да обсъдим, за да не е мое еднолично решение, и кои са тези целеви пазари, на които ние ще имаме туристически аташета. Естествено ние ще дадем нашите предложения на база направените анализи. Със сигурност ще имаме съвместен офис с Румъния в Пекин. Предвиждаме и съвместни офиси с Гърция и другите наши съседи, така че да адресираме по този начин далечните пазари", заяви още Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com