Борисов се оправда и с чуждите медии за "свинските опашки" и бежанците

2018
Борисов се оправда и с чуждите медии за "свинските опашки" и бежанците
Снимка: Facebook

През последната седмица в България се появиха спонтанно граждански организации, които задържаха бежанци. Изведнъж това придоби голяма гласност. Ние казахме, че сигналите са добре дошли в едно гражданско общество, където трябва да съществува доверие към институциите, заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за наболелия проблем "граждански арести на мигранти".

Според Борисов това беше „невярно интерпретирано от „Ал Джазира“ и други медии, които твърдят, че в България едва ли не има някакви паравоенни отряди и те се отнасят лошо с бежанците. "Това се завъртя в световния обмен. Заговори се и за свински опашки, моето име беше завъртяно покрай тези опашки“, изрази своето недоволство премиерът.

Ненчев: Допълнителните военни на границата са за превенция

Допълнителните 300 военни, които се изпращат на границата са превантивна мярка. Това обясни министърът на отбраната Николай Ненчев пред...

България се справя добре с мигрантите, въпреки че някои се опитват да твърдят обратното, смята Борисов. Той заяви, че е разпоредил на министъра на отбраната Николай Ненчев да отиде в Ивайловград и да се правят редовни инспекции по границите.

„Няма да допуснем бежанска вълна и по тази причина търсят да разклатят нашето правителство с обвинения, че не спазваме свободата на словото. Аз казвам само факти, само истини, в които нямам участие“, отсече Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество