Борисов предупреди: Който нарушава стабилността, да си спомни миналия път, като сдадохме властта

4297
Борисов предупреди: Който нарушава стабилността, да си спомни миналия път, като сдадохме властта
Снимка: БГНЕС

Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път - 10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на София Тех парк, цитиран от БГНЕС. 

"Почти не минава ден в България на посещение да не са президенти, премиери, еврокомисари", похвали се Борисов."В страната се случват неща, които цели поколения или са ги мечтали, или не са мислели, че ще се случат", заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

Кънев: ГЕРБ избра да е с лобитата, които ги свалиха от власт с Костинброд

Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на...

"Радвам се на приятелството, което от години имаме с президента Плевнелиев. С часове сме седели и той ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, и които вече са факт, и реалност. Винаги трябва един да бъде по-голям мечтател и визионер и после един по-голям прагматик, който да свърши работата”, каза Борисов. 

"Когато искахме този имот (бъдещия София Тех парк, бел. ред.) за около 100-150 млн. евра, той беше предназначен да се ограби, да го подарим и никой да не вземе нищо. Сега го предоставяме на Източна Европа, на младите, да съберем максимално много фирми, компании", посочи Бойко Борисов.

Той благодари на баварския премиер и на данъкоплатците в Германия, Франция, страните-донори. "Огромни грижи и чрез ЕК и комисарите огромни пари се вливат в икономиката и инфраструктурата ни, за което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница и с нашата солидарност, която получаваме всеки ден като оценка. Ще продължаваме да го правим и всички държави трябва да го правят, за да има тази солидарност”, каза Борисов.  

Премиерът също така заяви, че страната ни е втора по усвояване на еврофондове. "Пожелавам тази стабилност да продължи. Всеки, който я нарушава да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път - 10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави”, добави премиерът.

Борисов преизбра Цацаров!

След ожесточени и безсмислени прения в парламента в сряда, изключително тъпата реплика на Татарчев, че "над главния прокурор е само Гос...

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

Днес при последната си публична проява министърът на правосъдието в оставка беше изпратен с аплодисменти и ставане на крака от съдиите от Върховния касационен съд (ВКС) и от президента Росен Плевнелиев. Иванов присъства на отбелязването на 135-годишнината на съда. ВКС отбеляза своята 135 годишнина в отсъствието на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Сотир Цацаров, на председателя на Върховния административен съд Георги Колев, на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. На тържеството дойдоха държавният глава, дипломатически лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com