Борисов намери още виновни за Войната по пътищата - родителите

7054
Борисов намери още виновни за Войната по пътищата - родителите
Снимка: БГНЕС

Трябва да се спазват законите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на многофункционалният спортен комплекс в кв. "Зона Б-5" във връзка с незаконните гонки по пътищата на страната, които през последните няколко дни взеха жертви, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи”, заяви Борисов. Според него те приготвят колите си предварително и родителите им виждат това. „Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?”, попита премиерът.

МВР: Вземаме мерки, но броят на загиналите от катастрофи не намалява

Всичко, което предприемаме като мерки, води до някакъв резултат, но за съжаление инцидентите на пътя си остават факт - например последн...

„Ние всеки ден строим нови пътища. Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата”, каза още премиерът.

Припомняме, че по-рано днес от МВР директно признаха, че вземат мерки, но резултатите още не се виждат. Комисар Бойко Рановски конкретно посочи, че очаква ефектът от мобилните камери например да проличи след няколко месеца до една година.

Борисов не пропусна да поговори и на спортна тематика. Той заяви, че НАП вече проверява Левски и Славия за просрочени задължения. "Аз за ЦСКА съм направил много", изтъкна премиерът, в отговор на предизвикателните думи на един от силните хора в ЦСКА Александър Тодоров, който се обърна задочно към Борисов с призив да накара "онези със сините екипи" да си платят данъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com