Бойко Борисов: Вярвам и подкрепям безусловно Цветан Цветанов

24281
Бойко Борисов: Вярвам и подкрепям безусловно Цветан Цветанов

Извинявам се, че на Великден говоря, но спазвам обещанието си към теб. Така бившият премиер Бойко Борисов започна разговора си с Кеворк Кеворкян във „Всяка неделя”.

Борисов заяви, че не е пазил мълчание – говорих пред хората и по площадите на България. Никой от хората там не ме пита за подслушванията, защото никой не го интересува. Подслувашнията не пълнят джоба – те само подменят темата и нещата, заради които улиците се напълниха с протестиращи.

Ето какво казват в чужбина за такива скандали като нашия, „Българския Уотъргейт”, каза Борисов. Той прочете коментар на Държавния департамент на САЩ във връзка с изтеклите по „Уикилийкс” материали за редица скандали отвъд Атлантика. В него се казва, че „Държавният департамент не коментира неоторизирано пускане на секретни материали в публичното пространство”.

Тежките въпроси

„Казваш някой, а отгоре на всичко ти го пазиш – имам предвид Мирослав Найденов за подслушването на конкретен разговор. Защо съзнателно го даваш добронамерен спрямо Найденов или се подвеждаш?”, попита Кеворкян. „Дали БСП не ти вършат добра услуга с атака срещу Цветанов – ти самият (бел. ред. Бойко Борисов) казваш, че ГЕРБ е негова?”, добави Кеворкян.

Борисов заяви, че подкрепя абсолютно Цветан Цветанов и обясни, че в ГЕРБ проблем с управлението няма заради ясната структура. „Гледах Цветан Цветанов в очите и знам, че не ме лъже. Аз ще се разделя с него, но нека докажат обвиненията срещу Цветанов”, заяви в прав текст Борисов.

Цветан Цветанов не се е консултирал с мен за даване на разрешение за ползване на СРС. Нещо повече – той устно не е давал такива разрешения, заяви бившият премиер.

„Какво ще стане, ако аз си тръгна от ГЕРБ?”, попита риторично Борисов, при което Кеворкян попита дали това не означава, че Цветан Цветанов е просто функция на Борисов. „Той е отличен помощник”, уклончиво отвърна Бойко Борисов.

„Защо ви хванаха по бели гащи”, продължи Кеворкян. „Ако аз се пазех от това, щях да стана част от това – никога не съм имал интерес към дебненето. Единствено като главен секретар на МВР професионално е трябвало да се занимавам с това. А Станишев отиваше за десет години в затвора с тия изгубени документи, ако имаше прокурор на място. Но „те” и него държат сигурно с нещо”, каза Борисов.

По отношение на Емил Димитров Борисов заяви, че "този човек му е безразличен". След като е извън структурите на ГЕРБ може да прави каквото си иска, каза бившият премиер. По отношение на твърдението за "отряди за мокри поръчки в МВР" Борисов каза, че за такива неща се отива на съд, доказва се и ако не може да се докажат такива твърдения, идва ред да се плаща.

„Аз съм строител – като идвах в студиото ми стана драго да видя естакадата при Телевизионната кула. Дори собственикът на Нова телевизия ми пожела да продължа да строя – а той е французин”, обобщи Борисов.

Компроматите

Очаквам през последните три-четири дни преди изборите да изкарат срещу нас още по-гнусни компромати – ще има „борса на флашки”, обясни лидерът на ГЕРБ. „На всички ще им се върне”, добави Борисов.

„Станишев да си спомни, да знае как като станах премиер, за него ми носеха секретни доклади от службите. Аз тогава нищо не направих, просто ги върнах. Докладите сега ги няма, а аз тогава му казах на Станишев, че това е много тежък прецедент – такава борса на флашки, на компромати е пагубна за държава.

Обвиняваха Цветан Цветанов, че подслушва, а излезлите СРС-та са само срещу нас, удрят по авторитета ни, продължи Борисов. Кеворкян веднага му напомни, че в началото на разговора сам той е казал, че по площадите не го питат за подслушването. Но вкъщи седят други хора и те сигурно се влияят от тези компромати, продължи Бойко Борисов.

В Борисовата градина се появи "тоалетната на Бойко Борисов"

В Борисовата градина вече има специална "тоалетна на Бойко Борисов", съобщи БГНЕС. На една от химическите тоалетни в парка се вижда на...

„Те” всячески се стараят да няма управление, защото при служебните правителства най-лесно стават далаверите, каза Борисов. Сега говорят за програмно правителство – Костов, Местан, от БСП. Кеворкян попита веднага дали тогава и подкрепата на президента Росен Плевнелиев за програмното правителство не е нещо некоректно? Борисов обаче отговори, че Плевнелиев иска правителство и добави, че няма да коментира „президента на всички българи”.

След изборите

Идват най-тежките години за Европа. Всеки, който вземе властта в следващата половин до една година, ще преживее огромен шок. Аз това го преживях над три години и половина. Във Франция - 3 млн. безработица, Испания - над 60% безработица, Кипър ги съсипаха, Гърция - 27% безработица. Когато се отказах от властта, аз дадох шанс за избор на хората - демокрацията дава тази възможност, продължи Борисов. Кеворкян го попита дали това не е излишно честолюбие, нарцисизъм дори? Борисов отговори, че това няма нищо лошо в това да пазиш честта си.

Бойко Борисов заяви и, че Симеон Дянков направи много грешки, но има огромна заслуга - заради него държим показатели, близки до тези на Германия и Швеция. Отвън не е имало натиск да го задържи.

"Ние бяхме горделиви, твърде много победи имаше. Исках да огрея навсякъде, но администрацията не съумя да ме последва", обясни грешките на управлението си Борисов.

Борисов за новата част на "Хемус": О колко красива е станала!

Абсолютно подкрепям Цветан Цветанов. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов коментира това по време на инс...

ГЕРБ продължава да води въпреки всички компромати, а сега се готви да се оспори честността на изборите, ако ние пак сме първи, убеден е бившият премиер.

Медиите

Обвиняваха ни, че по наше време няма свобода на медиите. „Помните ли как г-жа Кунева ни обвиняваше, че медийната група на Делян Пеевски само ни пази? А сега тази група атакува само нас”, каза в прав текст Борисов, който добави, че и НПО-тата сега мълчат, защото са част от схемата срещу ГЕРБ.

В медиите има много корпоративни интереси и собствениците им са готови да влизат в схеми с всеки, стига да им е угодно. Очаквам НПО-тата да се извинят за твърденията си преди време. „По-голяма свобода от времето на нашето управление нямаше”, каза Борисов. Той даде пример как управлението на ГЕРБ най-много е хулено по „Шоуто на Слави” и „Лице в лице”, като подчерта, че Уляна Пръмова, която е роднина на Меглена Кунева, е продуцент на „Лице в лице”.

Медийните атаки сега идват, защото ние не правим заменки. Така срещу мен се обърнаха Слави Трифонов, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев. Трифонов искаше да строи в градинката пред НДК, но ние защитихме обществения интес, каза бившият премиер. След това Слави не е говорил с мен за нищо, каза още Борисов. Той заяви, че не се е месил в разпределението на европейски средства за медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com