Божидар Димитров не иска да даваме пари за Турция, а да градим вал

4508
Божидар Димитров не иска да даваме пари за Турция, а да градим вал
Снимка: БГНЕС

Днес вестниците съобщиха, че българският дял от сумата от три милиарда евро, които Европейският съюз (ЕС) трябва да даде на Турция, за да не пуска мигранти към Стария континент, е 5,9 млн. евро. Малко, спрямо общата сума. И все пак реставрацията на Голямата базилика ще струва три милиона евро. Значи на онези, чиито предци разрушиха Голямата базилика, ще дадем рекет на стойност реставрацията на две Големи базилики. Тази позиция изразява проф. Божидар Димитров в писмо, изпратено до медии.

Припомняме, че малко над 5,9 млн. евро е сумата, която страната ни трябва да внесе във фонда на Европейския съюз, който да помогне на Турция да се справи с бежанския поток към страната, както и с над 2-та милиона бежанци, които в момента се намират на територията  на южната ни съседка. Според Димитров, директор на Националния исторически музей (НИМ), Турция рекетира страните от ЕС, а вместо да се дават пари на Анкара, то трябва да се изгради вал по море и суша с южната ни съседка.

Б.Димитров: Опасността от радикалния ислям идва повече от циганите, не толкова от българските мюсюлмани

Османската империя беше държава на една идеология - на исляма. Днешните управители на Турция - Давутоглу и Ердоган искат нещо далеч по-...

"Използвах думата „рекет”, защото това, което направи Турция спрямо ЕС си е живо изнудване: „Дайте ни пари, за да не пускаме три милиона мигранти към вас. Иначе ги пускаме и Кьолн ще ви се види детска игричка”.

Първо поискаха три милиарда – получиха ги. После поискаха още два милиарда, а вчера - още 20 милиарда. И белезникавите днешни европейски лидери ще им ги дадат, без да се замислят, че едни други лидери на Европа, като Шарл де Гол, Маргарет Тачър, Конрад Аденауер или Хелмут Кол, такава майна щяха да теглят на Ердоган и Давутоглу, че свят щеше да им се завие. Дават ли си сметка днешните европейски лидери, че само с първите три милиарда, дадени на членовете им - България и Гърция, щяха да изградят трудно пробиваем граничен вал и по море, и по суша? И понеже пасивната отбрана никога в историята не е била напълно успешна (вж. линиите „Метаксас”, „Мажино”, „Атлантически вал” и „Зигфрид” на Хитлер), то с 20 милиарда долара може да се финансира всяка сухопътна операция в Ирак и в Сирия – на местните анти Идил армии, на НАТО, на Русия и да се пресече от корен главната причина за ислямската мигрантска инвазия в Европа.

Божидар Димитров: В МОН има хора, които работят за изтриване на родовата ни памет

Българинът не е бил роб, защото да си роб означава да си собственост на някого, всяко действие да ти зависи от някого. Джордж Вашингтон...

Стига с тези брюкселски тъпотии! Нито евро повече за Ердоган – той и без това не спазва никакви споразумения и пуска мигрантите към Лесбос и Хиос. Дайте парите си за Голямата базилика!", се казва още в писмото на историка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com