БНР не спира с протеста, Лозанов потвърди, че е готов с оставка

9300
БНР не спира с протеста, Лозанов потвърди, че е готов с оставка
Снимка: БГНЕС

Аз разполагам само със собствената си оставка. Това заяви пред Нова телевизия председателят на СЕМ Георги Лозанов във връзка с изказването си, че до 29 юни или директорът на БНР Радослав Янкулов ще си тръгне, или самият Лозанов.

Казах, че до 29-ти трябва да се намери решение на кризата в БНР. След като има криза, ръководството трябва да я реши. Ако не може – трябва да си отиде, посочи Лозанов.

Протестът в БНР продължава

29-ти продължава протеста на журналистите от програма „Хоризонт" на БНР. Те настояват директорът Радослав Янкулов да подаде остав...

Попитан дали иска Янкулов да си отиде, председателят на СЕМ не зае позиция в подкрепа на една от двете страни.

Не можем да прекратим предсрочно мандатът на Радослав Янкулов в момента, каза Лозанов. Има някакви опити да се реши кризата, но засега не е достатъчно. Но трябва и другата страна – журналистите, да не прекаляват, смята Лозанов, който посочи, че вчера (9 юни) е имало политизиране – Радослав Янкулов бил избран от соросоидите. Надявам се все пак да има компромис и двете страни да излязат извън собствените си позиции.

Иначе пред БНР ситуацията протест-контрапротест продължава. Радослав Янкулов, който обеща да се появи да говори с нас, го няма, посочи очевидното Силвия Великова, един от лидерите на протеста срещу Янкулов. Той създаде атмосферата на разделение, кой колко вземал, с произволно извадени числа. С г-н Янкулов нямаме тема за диалог, подчерта Великова. Всички – и протестиращи, и контрапротестиращи заявиха, че БНР работи нормално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com