Бивш депутат на Бареков ще готви закон за легализиране на проституцията

17464
Бивш депутат на Бареков ще готви закон за легализиране на проституцията
Снимка: Getty Images / Guliver

Искам да се въведе лицензионен режим за публичните домове и с този лиценз домовете да отговарят на определени условия. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БДЦ Стефан Кенов – един от депутатите, избягали от „България без цензура” и от Николай Бареков.

В идеята на Кенов сводниците са „работодатели”, които единствено предоставят терен на жрицата на любовта да работи. Доколкото знам, те изкарват доста над тавана на осигурителния доход – 2600 лева месечно, затова ще се осигуряват на максимален праг. Знам и че проститутките масово искат да са легални, да се осигуряват, твърди Кенов. И се съгласи, че ако неговата идея стане закон, проститутките ще издават и касови бележки.

33 известни румънски модели и тв водещи арестувани за проституция

Страхотен скандал разтърси Румъния. 33 от най-известните дами в северната ни съседка – манекенки и телевизионни водещи – са...

От вътрешното министерство няма данни за броя на проститутките в България. През 2011 година имало цифра за 2 хил. проститутки. Кенов посочи и други видове сексуални услуги – например еротичните масажи, стриптийз. Това е по-близо до проституцията, смята депутатът.

Има ли ирония, че парламентарна сила, която беше обвинявана в „услуги”, сега иска да легализира проституцията? На този въпрос Кенов отговори, че това си е негова инициатива. И добави, че ако в хазната влязат 500 млн. лева, това ще покаже каква е ползата. В Германия има здравен контрол, няма улична проституция, публичните домове са извън градовете, посочи Кенов.

Пълен абсурд

Аз проституирам и стоя на магистралата, за да имам лични документи. Вземам по 5-10 лева от български граждани и по 5-10 евро от чужди граждани. И искам да съдя държавата в Страсбург, защото нито един работодател не иска да ме вземе на работа без документи, казва магистрална жрица на любовта. И не обещава, че ще се откаже от опасното си занимание, защото е в нужда.

Греховете на държавите

Всяка държава има своите поводи за гордост, но и недостатъци, независимо от икономическото си развитие. Има места по света, където обик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com