Биволъ: МВР "сводка" от пресцентъра на БСП за протестите на 12 ноември

86701
Биволъ: МВР "сводка" от пресцентъра на БСП за протестите на 12 ноември

На Facebook аницата на Биволъ се появи, съобщение, в което се казва, че от мейла bsp.prescentyr@gmail.com днес, към 14 часа е получена МВР "сводка" от пресцентъра на БСП до депутатите от БСП. Биволъ разполага с оригиналния мейл, съдържащ цифров подпис, който идентифицира подателя, времето на изпращане и получателите.

Ние публикуваме пълния материал със съвсем леки корекции.

Задържаните след вчерашните протести са вече общо 48 души

Официално стана ясно - МВР издирва участници в снощните протести пред Народното събрание. Това беше потвърдено от пресцентъра на Минист...

Според текста в пратения мейл на 12-ти ноември едва ли са протестирали повече от 1600 души, а организаторите са били Бойко Борисов, Цветанов, кръга на „Котараците“, „Титаните“ отчистотата.

Казва се още, че на практика е имало 2 протеста:

"Първият по-рано през деня в пика са били около 500 души. Профил: около 2/3 или 300 човека – студенти, останалите 1/3 или 200 човека – „зелени“, анархисти, „традиционните“ протестъри с тъпаните. На студентите от НАТФИЗ са оферирани до 700 лева за кадри със студенти в кръв. Съседи с изненада разпознали и „студента“ с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата.

Вторият протест – в късните следобедни часове и вечерта. Протеста на погромите и вандалските прояви. Счупени бутилки пред парламента, хвърляни по полицаите, бутилки с минерална вода – също, всичко това се прави от „втора линия“. Рушене, дърпане и бутане на загражденията. МВР издирва извършители на хулиганските и вандалски прояви. Не може да бъде наречен студентски „протест“, защото най-вече самите студенти обявиха, че се прибират в Университета. Протест на ултрасите и агитките, хора от „Титан“ и свързани с бившия шеф на „Напоителни сисистеми“. Отново – „зелените“, свързани с Прокопиев, включително и журналитска Лора Филева – надничарка при Прокопиев, работи в „Дневник“, и дъщеря на Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера Борисов. Разплащането с „протестиращите“ – в отдалечените от центъра квартали на София, тарифи – между 50 и 80 лева на глава за „протестиращ“. Традиционните автобуси на ГЕРБ от Благоевград и Перник.

Профилът на задържаните от МВР почти 50 лица (49 според официалната сводка) на 12 и 13 ноември едва ли отговаря на студентския – основно лица около и над 40 години.

Протестиращи пращат декларация до Йовчев с въпрос за употребата на прекомерна сила

Протестът пред сградата на МВР на ул. „6-ти септември” роди нова инициатива – декларация до вътрешния министър Цветли...

Търси се радикализация и създаването на нов импулс на увяхващия протест (цифрата) с нови цели на протестиращите – МВР и ръководството на министерството. Днес Бойко Борисов за първи път напада МВР и полицията за „полицейското насилие“ при снощните й действия и персонално главния секретар Светлозар Лазаров (незаслужено си бил получил генералските звездички), въпреки че нееднократно е декларирал: Няма да хвърля дума срещу българската полиция. В същия ден и протестиращите студенти решават да преместят протеста си пред МВР, за да търсят сметка за „полицейското насилие“.

Днес на практика Борисов потвърждава, че е организатор на метежите. Признава, че организира и медийното отразяване на „протестите“, като ожалва журналистите от БНТ и Канал 3.

Сега Борисов планира „протестна вълна“. Досега „протестите“ така и не успяха да „излязат“ от София. Затова в събота Борисов свиква партиен протест в Пловдив, където ще дава и указания на кметовете на ГЕРБ в страната да бутат правителството и да организират локални метежи, включително и по темата за бежанците. Пример – бунта в Телиш, организиран от Цецка Цачева и оглавен от кметицата от ГЕРБ Нели Дакова.

Мероприятието е изнесено в Пловдив, за да се създаде впечатление, че има бунтове и извън София. По следващата седмица ще прави протести и в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Габрово и т.н. Сценарият на Борисов е да вдигне протестна вълна подобна на тази от февруари. Протестът в Пловдив ще бъде гарниран с „граждански“ такъв в София.

МВР не е превишило правомощията си, а е възстановявало обществения ред, каквато е и основната му задача. Сили, отделени за протеста, не са в ущърб на борбата с престъпността. Няма промяна в бюлетина за 12 ноемрви. Прокуратурата следи за законността на действията на полицията и досега не е реагирала," завършва съобщението.

МВР: Справихме се и опазихме реда

Служителите на МВР са успели да осигурят обществения ред и не са се поддали на провокации. Това гласи официалната позиция на полицията ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com