Бедствено положение в Ловеч, бурята продължава да вилнее

24872
Бедствено положение в Ловеч, бурята продължава да вилнее

В Община Ловеч е обявено бедствено положение. "Страхотна буря и дъжд валяха, улиците на града, особено тези в равната част, бяха наводнени с около метър и половина вода", каза кметът на Ловеч Минчо Казанджиев пред "Фокус". 

"Целият кризисен щаб, заедно с областния управител в момента са при мен и работят, всички институции са организирани. Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме. Има залети социални и държавни заведения, и наводнени къщи в по—ниската част на града, няма опасност за гражданите. Задачата ни в момента е да обезопасим местата с изпочупени дървета. Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол. Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", допълни още кметът на Ловеч.

Буря и градушка оставиха 11 населени места в Ловешко без ток

Силната буря, която започна около 19 ч. и продължава до момента, е причината 11 населени места в Община Ловеч да останат без ток. Това ...

Над 30 сигнала са подадени, до момента, на територията на община Ловеч за наводнени сгради и приземни етажи. Наводнено е и част от мазето на болницата в града.

По-рано вечерта стана ясно, че 11 населени места на територията на общината са без ток заради бурята. Местността е била ударена и от градушка, като размерът на ледените късове е бил над 3 см.

Въпреки силният вятър и проливния дъжд към момента всички пътища на територията са проходими.

По последни данни към 21:30 ч. над Ловеч и областта продължава да се изсипва пороен дъжд.

Задълженията на болницата в Ловеч гонят 2 млн. лв.

Болницата в Ловеч е натрупала задължения от 340 хиляди лева от началото на годината. Общият им размер вече е около 2 млн. лв., съобщи д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com