БЧК отново раздава храна и вода на българските шофьори по границата с Гърция

1684
БЧК отново раздава храна и вода на българските шофьори по границата с Гърция
Снимка: БГНЕС

БЧК отново започва раздаване на храна и вода на българските превозвачи по границата с Гърция. Това каза председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Според него напрежението по границата ескалира и нещата излизат извън контрол, а българските шофьори действително бедстват.

„Важното е, че сега трябва да се помогне на шофьорите и ние това ще го направим. Това са над 2000-2500 шофьори и Българският червен кръст не може за един ден да успее да помогне на всички, но от утре тръгваме от границата навътре да помагаме.

БЧК ще осигури храна и вода за блокираните на границата шофьори

Екипи на Българския червен кръст ще осигурят вода и храна на блокираните на границата шофьори. Това заяви председателят на организацият...

Имаме връзка с нашите колеги от Червения кръст в Гърция и имаме пълно съдействие от тях. Ако се наложи, а то най-вероятно ще се наложи, заедно с тях ще влезем на гръцка територия да помагаме“, каза още Григоров.

Българските камиони са с километри на опашка и трябва да концентрираме усилия си най-вече тук. „Ще говорим с гръцките си колеги и ще ги помолим те също да се включат“, уточни Христо Григоров. По думите му, от гръцка страна също има бедстващи шофьори, които са от страни от целия ЕС, посочва "Фокус".

Според него загубите от блокадата по границата са за милиони и не е нормално ЕК да бездейства в тази ситуация. „Не е нормално да има такова напрежение между две приятелски, съседни, европейски държави“, каза още Григоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com