Башев: Ще съборя всички къщи, които са извън закона

6785
Башев: Ще съборя всички къщи, които са извън закона
Снимка: БГНЕС

Аз ще съборя всички онези къщи, които не са от строителния полигон и които са извън закона. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев, който е кандидат за кмет от ДПС за местните избори през октомври.

Коментирайки незаконните постройки в Гърмен и изказванията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, че той носи вина за появата им Башев реагира: "Защо тя не ги събори". По думите на бившия кмет на Гърмен ГЕРБ носят вина за продължаващото съществуване на незаконните постройки. 

Ромите в Гърмен: Щом държавата иска война, ще я има

"Щом не спазва законите, държавата иска война и ще я има много скоро", казаха жителите от Гърмен по време на втория протест, организи...

"Аз не съм издавал документи със невярно съдържание. Главният архитект и заместник-кмета са удостоверили къщите на ромите в Гърмен", обясно също той.

По думите на Башев на изборите през 2011 година всички са от ромската махала са гласували за ГЕРБ. "Братя роми, ние ще ви узаконим къщите, гласувайте за ГЕРБ", са казали тогава от сега управляващата партия, заяви Ахмед Башев. 

"Ромите в Гърмен са от 60-та година, Ахмет Башев не е бил роден", заяви още кандидатът за кмет. Преди дни той също коментира този въпрос. По думите му бившият и покоен кмет на Гърмен Иван Донков е докарал ромите в кв. „Кремиковци” още през 1940 година. 20-години по-късно е докарал още няколко фамилии и през 1960 година кварталът вече се е оформил като гето. „Това е за да може Гърмен да стане общински център”, поясни Башев.

"Нека министър Павлова и ДНСК да не прехвърлят отговорността на общините", оправда се Башев. "Не прехвърлям отговорността, казвам, че всеки трябва да носи отговорност", заяви още той.

Ромчетата напълниха училището в Гърмен

Ромите в квартал „Кремиковци" в Гърмен изпълниха обещанието си да пуснат своите деца на училище. Първият учебен ден за малчуганит...

Обяснявайки за гласовете, които той е получил от махалата, Башев заяви: 200 гласа съм получил от там и никога не са ми били решаващи". 

Вчера ромите от махалата в Гърмен за втори път след 11 септември организираха протест, с който искат да им се узаконят незаконните постройки, 11 от които бяха съборени. "Щом не спазва законите, държавата иска война и ще я има много скоро", казаха жителите от Гърмен по време на протеста, организиран от гетото "Кремиковци" над село Марчево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com